Sectorul construcțiilor, în colaps după crizele care au lovit în cascadă, avertizează patronatele. Multe șantiere riscă să fie închise

Sectorul construcțiilor, în colaps după crizele care au lovit în cascadă, avertizează patronatele. Multe șantiere riscă să fie închise
Sursa foto: Pixabay

Sectorul construcțiilor este în colaps iar multe șantiere riscă să se închidă, avertizează Federația Patronatelor Societăților din Construcții (FPSC). Patronatele atenționează decidenții politici din România că sectorul construcțiilor este grav afectat după crizele ce au venit în cascadă.

Sectorul construcțiilor, afectat de crizele care au lovit în cascadă

După un 2020 pandemic in care industria constructiilor a constituit un pilon de sustinere a economiei romanesti, a urmat o serie de crize care au agresat sever sectorul aducandu-l într-o stare critica:

-Criza fortei de munca in forma continuata;

-Escaladarea fara precedent a preturilor de materialele de constructii;

-Criza generata de falimentul CITI INSURANCE- cel mai important asigurator pentru contractele de executie;

-Cresterea preturilor la energie

-Criza generata de noua situatie geopolitica – razboiul din Ucraina

Pentru a preveni inchiderea santierelor,avand ca rezultat imediat exodul fortei de munca si asa insuficienta, dar si celelalte consecinte grave ce decurg din aceasta, FPSC pune pe masa Guvernului  propuneri de interventie urgenta pentru ameliorarea situatiei reale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:32 - Real Madrid a câștigat UEFA Champions League pentru a 14-a oară și își consolidează supremația în fotbalul european. Finala cu Liverpool, tranșată prin golul lui Vinicius
23:47 - Rusia poate fi oprită doar prin forță, spune liderul negociatorilor ucraineni / Volodimir Zelenski crede că trebuie discutat direct cu Vladimir Putin, din moment ce restul oficialilor ruși „sunt niște nimeni” în țara lor
23:25 - Lucian Heiuș, despre controlul uriaș de la „Dragonul Roșu”: Am decis ca inspectorii de la Antifraudă să sigileze depozitele pe care le găsesc cu obloanele trase. În jumătate de oră toate au fost deschise (VIDEO)
22:58 - Șeful ANAF, despre controalele și campaniile de prevenție din țară. Lucian Heiuș: Nu o să trimit niciodată controlul la un profesor, dar și el să înțeleagă că e normal să plătești un impozit pentru veniturile din meditații (VIDEO)
22:24 - Lucian Heiuș, noul președinte ANAF: Vrem să creștem conformarea voluntară și să reducem evaziunea fiscală, un flagel al economiei românești care pare că se accentuează tot mai mult (VIDEO)
21:57 - Startul finalei UEFA Champions League, amânat cu peste 30 de minute. Probleme la accesul pe Stade de France din Paris
21:52 - Drept la replică. Nordis Group spune că nu se pune problema insolvenței și că solicitarea depusă de Weststart este „nejustificată”: „Nu ne afectează lichiditatea și stabilitatea companiei”
21:34 - Ciprian Teleman, primul mesaj oficial după demisia din USR, cea mai recentă controversă din partid: „Nu am vrut să fie public dar a devenit public”
21:17 - Mesaj RO-ALERT în Capitală. Avertizare de ploi abundente și torențiale: „Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție!” (FOTO)
21:00 - Sorana Cîrstea, părăsită?! Mesaje incendiare între Ion Țiriac Jr. și Ileana Lazariuc, în văzul tuturor (FOTO)