EXCLUSIV // Guvernul Dăncilă își încheie mandatul, funcționarii din ministere fug în străinătate / SURSE B1.RO: Ministrul de la IMM-uri și-a trimis doi apropiați pe funcții importante, în Mexic și Marea Britanie

EXCLUSIV // Guvernul Dăncilă își încheie mandatul, funcționarii din ministere fug în străinătate / SURSE B1.RO:  Ministrul de la IMM-uri și-a trimis doi apropiați pe funcții importante, în Mexic și Marea Britanie
Foto: Facebook / Radu Oprea

EXCLUSIV // Actualul Guvern condus de Viorica Dăncilă își trăiește în prezent ultimele zile la putere, după ce moțiunea de cenzură a trecut în Parlament, iar opoziția se pregătește să își instaleze propriul guvern.

Dacă miniștrii își vor încheia mandatele odată cu instalarea noului guvern, oamenii de prin ministere încep să își pregătească un viitor nu doar în afara puterii, dar chiar în afara țării. Cel mai elocvent exemplu îl avem la ministerul pentru mediul de afaceri și IMM-uri unde,pe surse, B1.ro a aflat de plecarea în alte poziții a două persoane apropiate de ministrul Ștefan Radu Oprea.

Primul dintre aceștia ar fi Răzvan Pîrcălăbescu, director de cabinet al ministrului Oprea. În vârstă de 26 de ani, acesta are experiență pe registratură și secretariat, dar acum este propunerea ministrului pentru poziția de atașat economic al României în Mexic.

Foto:Răzvan Pîrcălăbescu

Al doilea ar fi Bogdan Mihail Mihăilescu, consilier personal al ministrului și chiar naș de cununie. Conform surselor B1.ro, acesta este propunerea lui Oprea pe postul de ministru-consilier la Londra. Un motiv informal pentru această decizie a fost faptul că si-a dus copilul la școala anul trecut acolo.

Mihăilescu s-a aflat în centrul unei controverse, fiind la un moment dat în fruntea Agenției pentru Serviciile Societății Informaționale care deși a fost desființată de Guvernul Boc cu scopul economisirii banului public pe timp de criză a fost pusă să organizeze o licitație de 4,7 milioane de euro pentru realizarea unui „ghișeu electronic central”.

Foto: Bogdan Mihăilescu (centru)

De altfel, în acest minister care ar putea să nu mai existe odată cu instalarea noului Guvern, numirile controversate nu sunt ceva nou.

Așa este și cazul de Gabrielei Goran, consilier economic la Paris în prezent, după ce activat 6 luni la Geneva. Aceasta a fost martor în dosarului ministrului Oprea și a fost angajată inițial la cabinetul ministrului. Apoi acesta a ajutat-o să devină funcționar public, iar în următoarea zi s-a transferat în minister și apoi a plecat la post.

Foto: Gabriela Gorun

Urmăriți B1TV.ro și pe