Fermele din România, atacate de lupi şi alte animale sălbatice, vor fi despăgubite integral de UE. În ce condiţii se acordă banii

Fermele din România, atacate de lupi şi alte animale sălbatice, vor fi despăgubite integral de UE. În ce condiţii se acordă banii

Veşti bune pentru fermierii români. Comisia Europeană a adoptat o decizie prin care fermele atacate de lupi sau de alte sălbăticiuni, animale protejate de lege la nivel european, vor fi despăgubite 100% pentru pierderile suferite.

Acestor ferme li se vor deconta toate cheltuielile pe care le-au făcut pentru a se apăra de animalele sălbatice, inclusiv construirea de garduri electrice sau achiziționarea câinilor de pază, atât de necesari la stâne, scrie agroinfo.ro, citând un comunicat al Executivului comunitar.

Decontarea sumelor se face din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) și de la bugetul de stat.

De subvenţii vor beneficia şi fermierii din vegetal, pentru a preveni daunele făcute de sălbăticiunile protejate de lege.

Decizia a fost luată pe 8 noiembrie 2018 și are ca scop creșterea sprijinului acordat fermierilor în zonele în care sunt prezente carnivorele mari.

Ultima oră
07:15 - Furtunile au făcut ravagii în țară. Maramureș, printre cele mai afectate județe (VIDEO)
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)