Țara care a decis să anuleze călătoriile gratuite ale cetățenilor ucraineni de astăzi. Ambasada Ucrainei a reacționat

Țara care a decis să anuleze călătoriile gratuite ale cetățenilor ucraineni de astăzi. Ambasada Ucrainei a reacționat
Austria a anunțat că de la 1 noiembrie regulile de călătorie pentru ucraineni din țara lor vor fi schimbate. Foto: Inquam Photos / George Călin

Austria a anunțat că de la 1 noiembrie regulile de călătorie pentru ucraineni vor fi schimbate. De la 1 noiembrie nu vor mai avea gratuitate la călătoriile cu transportul public în Viena, a anunțat Ambasada Ucrainei în Austria, pe Facebook, potrivit „Adevărul European”.

Regulile de călătorie cu trenul se schimbă

Totodată și transportul feroviar pentru ucrineni suferă schimbări de astăzi. Cetățenii ucraineni o să beneficieze de o singură călătorie gratuită, la prima intrare în Austria.

„De la 1 noiembrie 2022, un bilet gratuit pentru trenurile Căilor Ferate Federale Austriece (ÖBB) va fi disponibil o singură dată la prima intrare în Austria (trenuri de la Brzecław, Bratislava sau Hedješalom către o destinație din Austria sau pentru tranzit pe teritoriul austriac).”

Biletul pentru ucrainenii veniți pentru prima dată (Erstankunft Ukraine-Ticket) va fi emis pentru toate persoanele cu pașaport ucrainean care ajung din Ucraina prin granițele Republicii Cehe, Slovaciei și Ungariei, a precizat ambasada. Acest bilet este valabil 24 de ore de la data emiterii pentru călătorii către o destinație din Austria sau către stațiile de frontieră în direcția Germania, Elveția sau Italia cu trenurile ÖBB de clasa a II-a.

Ambasada continuă negocierile

„Ambasada continuă negocierile cu guvernul federal, politicienii și întreprinderile care asigură funcționarea transportului public, cu privire la crearea unor condiții de călătorie mai accesibile pentru cetățenii ucraineni care se află în Austria în scopul protecției temporare”, a precizat ambasada ucraineană într-un comunicat. Guvernul bulgar în schimb, a decis să continue programul de relocare a refugiaților din Ucraina, însă cu mici schimbări. Dacă până acum ucrainenii erau cazați în hoteluri, de acum aceștia vor fi cazați în stațiuni de stat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Visele sunt experiențele noastre astrale cele mai directe. Singura problemă cu ele e interpretarea (VIDEO)
23:47 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Despre conexiunile cu lumile astrale. „Primii ani de viață îi petrecem mai mult la nivel astral decât în plan fizic” (VIDEO)
23:10 - Adda, strictă când vine vorba de sănătate: „Dezinfectez tot de 100 de ori! Când dau mâna cu o persoană, merg și mă spăl după”
22:39 - Instituțiile statului român, în slujba plagiatorilor. Mecanismele prin care Nicolae Ciucă a fost salvat de Ministerul Educației, CCR și Parchetul General în scandalul plagiatului. Emilia Șercan: În PNL subiectul clar deranjează (VIDEO)
21:34 - Nicușor Halici, prefectul din Vrancea: În județ trebuia să fie cod roșu / Firmele contractate pentru deszăpezire nu și-au făcut deloc treaba. Decretarea stării de alertă ne ajută / Nu avem localități izolate (VIDEO)
20:48 - Anda Adam, ieșire nervoasă după ce a fost criticată pentru că folosește filtre de înfrumusețare: „Mai lăsați-mă, că m-ați zăpăcit!”
20:27 - Andi Vasluianu, ironii la adresa spectatorilor cărora le sună telefonul la teatru: „Vă rog, răspundeți, așteptăm”
19:59 - Maramureș: Ucrainean, bătut și răpit după ce a fost confundat. El nu vrea să depună plângere
19:36 - Fostul general Petr Pavel a câştigat alegerile prezidenţiale din Cehia. El e pro-UE și pro-NATO și susține ajutorul militar pentru Ucraina
19:08 - IGSU: 10 drumuri naţionale şi 37 judeţene sunt blocate din cauza zăpezii / Intervenţii în 60 de localităţi din 16 judeţe şi în Bucureşti