Tichetele de masă vor fi înlocuite de "carduri de masă", similare celor bancare, dar fără cont bancar atașat

Tichetele de masă vor fi înlocuite de "carduri de masă", similare celor bancare, dar fără cont bancar atașat
Foto: zf.ro

Cel mai mare emitent de tichete va lansa pe piața din România tichete de masă electronice, pe card.

Estimările arată că, în primul an de funcționare, peste 100.000 de salariați vor trece de la bonurile pe hârtie, la carduri.

În prezent, două milioane de angajaţi din România beneficiază de tichete de masă. Cardurile de masă sunt dezvoltate sub sigla MasterCard, fiind similare cardurilor bancare, însă fără un cont bancar ataşat, astfel că nu prezintă costuri supliementare pentru posesori, scrie gândul.info.

„Dacă o plată cu numerar sau cu tichete de masă în format clasic, pe hartie, poate dura chiar şi câteva minute, plăţile cu cardurile Ticket Restaurant pot fi făcute şi contactless, prin simpla apropiere a cardului de POS, pentru sume sub 100 de lei. O plată contactless durează mai puţin de 3 secunde”, explică beneficiul acestora, directorul general Edenred România.

Plățile permise sunt doar pentru produsele alimentare, iar angajatorul încarcă lunar cardurile cu circa 200 de lei pentru un salariat. Posesorii pot verifica soldul, istoricul tranzacțiilor sau chiar și cele mai aproapiate restaurante și magazine în care pot achita cu acestea.