Traian Băsescu: Liderii USL s-au întors nervoși din concediu. Le dau informații grave: șomajul este în creștere (VIDEO)

Traian Băsescu: Liderii USL s-au întors nervoși din concediu. Le dau informații grave: șomajul este în creștere (VIDEO)

Președintele Traian Băsescu a declarat luni, în cadrul unei declarații de presă, de la Palatul Cotroceni, că liderii USL s-au întors nervoși din concediu, apreciind că este un progres faptul că au reușit să dea o nominalizare pentru ministrul Transporturilor, după 45 de zile de la demisia lui Relu Fenechiu.

„Imediat ce s-au intors au reușit după 45 de zile să dea și o nominalziare pentru ministrul Transporturilor. Este un progres. Singurul lucru pe care îl constat este că s-au întors nervoși din concediu. Poate se calmează aflând care e situația țării, lucru care pe mine mă îngrijorează și pot să vă spun că în această vară am avut mai mult timp să merg în țară, să stau de vorbă cu oamenii. Dacă nu au timp să meargă în țară din cauza conducerii țării prin televiziuni, vreau să le dau câteva informații grave: șomajul este în creștere. Românii sunt tot mai mult preocupați de siguranța locului de muncă și tot mai mult se întreabă dacă își pierd sau nu locul de muncă , a spus președintele.

Șeful statului a arătat că șomajul este în continuă creștere, lucru care nu atrage atenția guvernului.

„Când acest guvern a preluat guvernarea, șomajul era de 6,7%. În luna iunie, șomajul ajunsese la 7,6 procente. Creșterea economică generată de exporturi nu înseamnă și creștere de locuri de muncă, iar acesta este un efect al imputării investițiilor din bugetul de stat. În iulie, am avut un plus de 29 de mii de șomeri. Cifra pentru iulie va fi undeva în jur de 8 procente. Nici în perioada de criză nu am avut un asemenea nivel al șomajului. Este un prag extrem de riscant și crearea de locuri de muncă este esențială. Relansarea investițiilor din bani europeni și din bani de la bugetul de stat trebuie să fie o prioritate majoră a guvernului”, a mai spus Băsescu.

Traian Băsescu, către liderii USL: Șomajul este în creștere

Embed:

Ultima oră
11:59 - Kelemen Hunor: Putem să avem dispute, dar să nu renunţăm la parteneriat. Să trecem peste neînţelegerile şi orgoliile personale (VIDEO)
11:43 - Klaus Iohannis: Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia / Guvernarea nu e un loc în care unii parteneri se confruntă de parcă ar fi pe rețelele sociale, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă (VIDEO)
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde atacurile la persoană / Cu atât mai mult când premierul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, PNL ar trebui să-i susțină (VIDEO)
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)
10:28 - Ludovic Orban: Am convingerea că voi câștiga. Se alege între cel care a provocat criza guvernamentală și omul care vine cu soluția (VIDEO)
10:19 - Emil Boc: Liberalii au de ales între un președinte de partid cu un anumit bagaj și un premier cu anumite perspective / Nu am discutat despre reîmpărțirea portofoliilor, important e ca USR PLUS să revină la masa negocierilor (VIDEO)
10:04 - Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi nu mai face față numărului mare de pacienți. Număr record de internări