Un nou val de scumpiri pe litoralul românesc de la jumătatea lunii iulie. Creșteri de peste 30%

Un nou val de scumpiri pe litoralul românesc de la jumătatea lunii iulie. Creșteri de peste 30%
Un nou val de scumpiri pe litoralul românesc de la jumătatea lunii iulie. Foto: Pixabay

Se pare că sezonul estival trece prin mai multe etape pe litoralul românesc, mai ales când vine vorba de domeniul financiar. Astfel că, sunt anunțate  ultimele zile cu prețuri acceptabile pentru buzunarul romanilor la malul mării.

Mai exact, de la jumătatea lunii iulie, prețurile vor crește și mai mult, cu peste 30%, iar tarifele vor fi de lux pentru salariile turiștilor românii, mai  ales la malul Mării Negre, conform Business24.ro.

Jumătatea lunii iulie aduce un nou val de scumpiri la malul mării

Începutul sezonului estival a venit cu pachete turistice și cu 70% mai mici decât în plin sezon, prin intermediul programului social „Litoralul pentru toți”, acordat pentru intervalul de timp 22 mai-19 iunie 2022. Însă, după  încheierea programului, prețurile au început să crească. De exemplu, turiștii au plătit mai mult pentru cazare, masă, dar și pentru șezlong.

Se pare că, de la jumătatea lunii iulie și până la finalul lunii august prețurile  vor fi extrem de ridicate, deoarece aceasta reprezintă și perioada de vârf de sezon, și totodată, cei mai mulți dintre turiștii români au concediu în acest interval.

Cei care caută cazare în hotelurile de la malul Mării Negre în această perioadă se  pot caza cu prețuri începând de la 34 de lei de persoana, pe noapte și au la dispoziție peste 4000 de locuri de cazare la preț redus.

Cum vor arăta prețurile pentru restul verii

Conform hotelierilor, majorările prețurilor vor fi între 30-40%, astfel că de săptămână viitoare toate serviciile se vor scumpi.

Chiar și așa,  reprezentanții domeniului HoReCa se așteaptă ca gradul de ocupare al hotelurilor să crească, acesta fiind și  unul dintre motivele pentru care se înregistrează și aceste creșteri.

În plus,  hotelierii spun că atât timp cat cererile pentru sejururi vin în număr mare, înseamnă că turiștii își permit să facă față acestor tarife și prin urmare nu e nevoie de reducere.

Dacă ne raportăm la prețurile din prezent, pentru un sejur de 3 nopți, la un hotel de 3 stele, cu mic dejun inclus, costul pentru două persoane este de aproape 1000 de lei, conform sursei citate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)