Vești bune pentru salariații de la stat. Ce se întâmplă cu tichetele de vacanță de la 1 ianuarie 2022

Vești bune pentru salariații de la stat. Ce se întâmplă cu tichetele de vacanță de la 1 ianuarie 2022
Vești bune pentru salariații de la stat. Ce se întâmplă cu tichete de vacanță de la 1 ianuarie 2022 / Foto: Pixabay.com

Majorarea alocațiilor, dar și acordarea tichetelor de vacanță pentru 2022, angajaților din sistemul bugetar, sunt prevăzute în programul de guvernare pe care premierul desemnat, Nicolae Ciucă, l-a depus marți în Parlament.

Salariații vor primi tichete noi de vacanță, începând cu anul 2022. În 2021, salariații nu au mai primit tichete de vacanță, însă cei care nu au folosit voucherele primite în trecut, le-au putut utiliza pentru vacanțele de anul acesta.

Tichetele de vacanță, acordate salariaților de la stat în 2022

În 2022, angajații din sistemul bugetar vor putea beneficia iar de vouchere de vacanță, iar pentru salariații din mediul privat se va putea acoperii contravaloarea tichetelor de vacanță.

Măsură este prevăzută în programul de guvernarea al coaliției PNL – PSD – UDMR, depus marți la Parlamentul României.

Decizia de acordare a voucherelor de vacanță vine în special pentru promovarea turismului rural și balnear.

Alocațiile, majorate de la 1 ianuarie 2022

Un alt punct în programul de guvernare este reprezentat de creșterea alocațiilor pentru copiii cu vârste între 0 – 2 ani și handicap, la suma de 600 de lei. Î cazul copiilor cu vârste de peste 2 ani, alocațiile vor crește la suma de 243 de lei.

Totodată, Executivul ia în calcul și acordarea celei de-a 13-a indemnizații pentru persoanele cu dizabilități. Indemnizația ar urma să fie acordată o singură dată pe an, în luna ianuarie 2022.

Ultima oră