Vicepreședintele ANRE: Unul dintre marii furnizori de pe piața de energie electrică nu a mai emis facturi din luna mai pentru clienții care nu se încadrează în plafoane. Am constatat întârzieri și la alții (VIDEO)

Vicepreședintele ANRE: Unul dintre marii furnizori de pe piața de energie electrică nu a mai emis facturi din luna mai pentru clienții care nu se încadrează în plafoane. Am constatat întârzieri și la alții (VIDEO)
Foto: Pixabay

Unul dintre marii furnizori activi pe piața de energie electrică nu a mai emis facturi din luna mai pentru clienții care nu se încadrează la cele două plafoane prevăzute de Ordonanța 27, a declarat Zoltan Nagy Bege, vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei, joi, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac.

Vicepreședintele ANRE, pe B1 TV, despre furnizorii care înregistrează întârzieri în emiterea facturilor

„Am identificat recent plângeri și reclamații pe diverse căi, inclusiv prin presă, că unul dintre marii furnizori activi pe piața de energie electrică, pentru categoria de clienți care nu se încadrează la cele două plafoane prevăzute de Ordonanța 27, adică în anul 2021 au avut un consum mediu lunar de peste 300 de kWh, pentru această categorie de clienți, acest furnizor despre care vorbim nu a mai emis facturi din luna mai”, a declarat oficialul.

„Explicația companiei este că avut dificultăți în adaptarea sistemului informatic de facturare, de emitere a facturilor, după modificările legislative care au venit din aprilie încoace, Ordonanța 27, Ordonanța 42, Legea de aprobare a Ordonanței 27, cred că e Legea 206, acum Ordonanța 119”, a continuat el.

Întrebat câte modificări de lege au fost făcute în total, Zoltan Nagy Bege a precizat: „Păi, asta, ultima, Ordonanța de 27, a fost emisă în martie și a fost modificată cu Ordonanța 42, cu Legea 206 și acum cu Ordonanța 119. Dacă vorbim de perioada 1 noiembrie 2021 – septembrie 2022, de când se aplică compensări sau plafonări, deci dacă plecăm de la Ordonanța 118 din 2021, sunt 10 acte normative care reglementează domeniul”.

„Ce pot să vă spun este că sunt și alți furnizori în piață și am constatat întârzieri în emiterea facturilor în această perioadă și la alți furnizori, dar o perioadă atât de lungă să nu fie emise facturi deloc nu se întâlnește la toți furnizorii. Unii s-au adaptat mai repede, alții mai târziu, vedem că sunt unii care nici măcar în patru-cinci luni nu reușesc să pună la punct aceste sisteme informatice”, a adăugat vicepreședintele ANRE.

Urmăriți B1TV.ro și pe