VIDEO. Eugen Tomac (PMP) acuză PSD și PNL că nu aplică legea: „De la 1 ianuarie 2023, toți pensionarii din România ar fi trebuit să aibă o majorare de cel puțin 21%”

VIDEO. Eugen Tomac (PMP) acuză PSD și PNL că nu aplică legea: „De la 1 ianuarie 2023, toți pensionarii din România ar fi trebuit să aibă o majorare de cel puțin 21%”
Foto: Facebook @ Eugen Tomac

De la 1 ianuarie 2023, toți pensionarii din România ar fi trebuit să aibă o majorare de cel puțin 21%, a declarat eurodeputatul Eugen Tomac, președintele PMP, marți, la Știrile B1 TV prezentate de Irina Petraru.

Eugen Tomac (PMP), pe B1 TV, despre creșterea pensiilor: „PSD și PNL, dacă vor să îi respecte pe români, trebuiau să aplice legea”

Liderul PMP a acuzat PSD și PNL că nu aplică legea, având în vedere că legislația impune indexarea pensiilor în raport cu inflația și corelarea lor cu creșterea salariului mediu.

„Eu nu spun decât ceea ce spune legea, și anume că statul român, respectiv Guvernul, are obligația să mărească pensiile, mai bine spus, să le indexeze în raport cu inflația. Banca Națională ne-a spus că avem o inflație de minim 16%, 16,3%. De asemenea, tot legea ne spune că trebuie corelată pensia în raport cu creșterea salariului mediu, ceea ce înseamnă încă 5% – în total, 21%”, a explicat Eugen Tomac.

„PSD și PNL, dacă vor să îi respecte pe români, pentru că bani sunt, am împrumutat peste 20 de miliarde de euro, o sumă uriașă, trebuiau să aplice legea. Legea este lege pentru toți, iar în momentul de față tot acest circ, ba 10%, ba 15% și, în final, 12,5% pentru majorarea pensiilor, mi se pare o sfidare. Dacă s-ar fi aplicat legea exact așa cum spune, de la 1 ianuarie 2023 toți pensionarii din România ar fi trebuit să aibă o majorare de cel puțin 21%”, a continuat el.

„Practic, oamenilor li se ia mai mult de 8% din ceea ce ar trebui să primească. Tocmai de aceea mi s-a părut tot acest festivism nepotrivit, motiv pentru care am și reacționat. Nu poți să spui că majorezi ceva, când tu de fapt tai!”, a mai spus eurodeputatul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră