Virgil Popescu: Europa e dependentă mult de gazul rusesc. La fel și noi în perioada de iarnă. Dacă se întâmplă ceva în Ucraina, va fi afectată întreaga Europă. Avem diferite scenarii în calcul și știm ce avem de făcut (VIDEO)

Virgil Popescu: Europa e dependentă mult de gazul rusesc. La fel și noi în perioada de iarnă. Dacă se întâmplă ceva în Ucraina, va fi afectată întreaga Europă. Avem diferite scenarii în calcul și știm ce avem de făcut (VIDEO)
Virgil Popescu, despre exploatarea gazelor din Marea Neagră.

Virgil Popescu (PNL), ministrul Energiei, a declarat marți, pentru B1 TV, că Europa e dependență de gazul rusesc, iar România e și ea ăn aceeași situație pe perioada de iarnă. Acesta a mai afirmat că ei sunt atenți la situația de la granița Ucrainei și la tensiunile generate de Rusia. „Acolo, dacă se întâmplă ceva, va afecta întreaga Europă. Avem diferite scenarii în calcul și știm ce avem de făcut”, a punctat Popescu.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Europa, dependentă de gazul rusesc. Ce spune ministrul Virgil Popescu

Întrebat dacă dependența noastră de piețele europene și dependența Europei de ce se întâmplă la Est, în contextul tensiunilor cu Rusia, poate fi cumva redusă, ministrul a răspuns: „La asta lucrăm. Unele lucruri se pot spune public, anumite lucruri nu se pot spune încă public, dar la asta lucrăm. Există directiva europeană și fiecare stat european își dorește diversificarea surselor de aprovizionare, să nu fii dependent doar de o sursă. Europa e, din păcate, dependentă mult de gazul rusesc, mai mult decât noi, dar și noi suntem dependenți în perioada de iarnă, avem nevoie de importuri și ne uităm și noi cu îngrijorare la ce se întâmplă în Ucraina, nu stăm impasibili. Acolo, dacă se întâmplă ceva, va afecta întreaga Europă. Avem diferite scenarii în calcul și știm ce avem de făcut”.

Virgil Popescu, declarații despre criza facturilor. Soluțiile găsite

În cadrul aceleiași emisiuni, ministrul Energiei a vorbit despre soluțiile găsite de coaliția de guvernare în criza facturilor la energie și gaze.

De asemenea, Popescu a afirmat că furnizorii s-au angajat să nu emită penalități pentru cei care nu au plătit facturile emise greșit și nici să nu recurgă la debranșări. Statul va avea grijă ca aceștia să se țină de cuvânt. Ministrul liberal a mai afirmat că românii care au plătit deja facturile incorect calculate vor primi diferența de bani înapoi și a explicat cum se va întâmpla acest lucru.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
21:05 - Războiul cibernetic continuă în Rusia: „Au loc tentative ţintite de a dezactiva resursele de internet ale infrastructurii critice de informaţii a Rusiei”
21:01 - Incendiu de proporţii pe aeroportul din Geneva. O explozie a avut loc în noul centrul de primire pentru solicitanții de azil (FOTO)
20:42 - Canada anunță noi sancțiuni împotriva apropiaților liderului de la Kremlin și interzice exportul unor produse spre Moscova
20:28 - Armata Națională a Republicii Moldova, jefuită! A dispărut echipamentul militar
20:26 - Marcel Ciolacu, la Podul suspendat peste Dunăre: Dacă am face o socoteală la vaccinurile comandate de unii filosofi de la USR, vaccinuri de un miliard de euro pe care nu le folosim, am fi făcut două poduri (VIDEO)
20:18 - Mircea Geoană (NATO): „Sunt foarte mulți dintre cetățenii Ucrainei care sunt deportați către Rusia”
20:08 - Marcel Ciolacu, despre prezența unor parlamentari UDMR la premierea secuilor condamnați pentru terorism: Suntem într-o perioadă de provocări. Noi, românii, am fost întotdeauna cu picioarele pe pământ (VIDEO)
19:59 - Lăcrămioara Perijoc și-a asigurat argintul la Campionatele Mondiale de box feminin de la Istanbul
19:52 - Vremuri grele pentru oligarhii ucraineni: Rinat Ahmetov, proprietarul Azovstal, vrea să-și vândă super-iahtul de sute de milioane de euro (video)
19:36 - FOTO. Maia Sandu s-a întâlnit cu „Zdob și Zdub” și frații Advahov, care au uimit Eurovisionul cu „Trenulețul” unionist. România le acordase 12 puncte, însă organizatorii au anulat votul