Virgil Popescu: Rompetrol și OMV Petrom au anunțat că au stocuri suficiente și nu se pune problema să aibă explozie de preț / Nu m-aș uita încă peste un scenariu negativ (VIDEO)

Virgil Popescu: Rompetrol și OMV Petrom au anunțat că au stocuri suficiente și nu se pune problema să aibă explozie de preț / Nu m-aș uita încă peste un scenariu negativ (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Virgil Popescu (PNL), ministrul Energiei, a vorbit miercuri, pentru B1 TV, despre situația prețurilor la benzină și motorină. Amintim că la numeroase benzinării din țară s-au format cozi kilometrice după ce unele au început să vândă benzina cu 11 lei pe litru și după ce s-a răspândit zvonul, infirmat de autorități, că rămânem fără stocuri.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Dosar de politician”, moderată de Silviu Mănăstire pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Popescu, reacție la cozile formate la benzinării

„Ce s-a întâmplat la acea benzinărie Beiuș MOL a fost ieșit din comun, să pui afiș și să vinzi cu 11 lei.

Nu m-aș uita încă peste un scenariu negativ, în condițiile în care prețul petrolului a scăzut de la 130 la 120 de dolari pe baril azi, iar OPEC a anunțat creșterea producției cu 10%. Deci nu aș lua scenariul negativ în calcul, aș vedea-o ca pe o stabilitatea a prețului, nu o scădere.

Rompetrol și OMV Petrom, cu care am discutat, au anunțat că au stocuri suficiente și nu se pune problema să aibă explozie de preț. (…)

Mi se pare prețul la benzină și motorină suficient de mare în acest moment ca să nu mai crească. ”, a declarat Popescu, pentru B1 TV.

Guvernul a anunțat că premierul Nicolae Ciucă a dispus deja controale, neacceptând în niciun fel specula.

Ce spune Popescu despre centrala de la Mintia

„Mintia e o centrală care nu are autorizație de mediu, nu s-a făcut ncio investiție în ultimii 10 ani, au fost somați acum doi ani de Comisia Europeană cu procedură de infringement că funcționa fără autorizație de mediu, am fost somați anul trceut de Ministerul Mediului…

Suntem la Curtea de Justiție Europeană pentru Mintia, în condițiile în care cărbunele din Valea Jiului din cele 4 mine abia sigură două zile de funcționare pentru mai mica centrală de la Paroșeni, deci Mintia chiar dacă ar fi avut, nu are cărbune și să aduci acum din Rusia și Ucraian e o utopie”, a mai declarat ministrul Energiei.

Popescu a mai spus că ieri, la Guvern, au luat decizia împreună cu cei de la Complexul Energetic Oltenia să crească producția de cărbune la Oltenia unde e posibil, așa încât să creasă producția de energie.

Știre în curs de actualizare

Urmăriți B1TV.ro și pe