Vouchere pentru becuri inteligente. Ministrul Mediului: „Toţi românii se pot înscrie”

Vouchere pentru becuri inteligente. Ministrul Mediului: Toţi românii se pot înscrie
Foto. Pixabay

Ministerul Mediului va derula un nou program prin intermediul căruia românii vor putea primi vouchere pentru achiziţia de becuri inteligente destinate să consume mult mai puţin.

Aceleaşi reguli şi aceleaşi principii pe care s-a mers în programul Rabla pentru electrocasnice

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunţat cum se va derula programul, într-o intervenţie la Antena3: „Programul presupune să funcţioneze pe aceleaşi reguli şi aceleaşi principii pe care s-a mers în programul Rabla pentru electrocasnice.

Venim în completarea programului Rabla pentru electrocasnice cu acest program prin care susţinem schimbarea becurilor cu unele mult mai eficiente, schimbarea becurilor clasice cu unele pe LED.

Principiul este acelaşi, regulile, în mare, sunt aceleaşi. Se înscriu acei furnizori de becuri care vor să participe în program la AFM, după care se deschide o sesiune de înscriere pentru beneficiari.”

Și Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat în urmă cu o săptpmână că e posibil ca programul ”Rabla pentru electrocanice” să includă și becurile cu led.

Criteriile de înscriere sunt următoarele:

  • domiciliul în România;
  • fără datorii la stat;
  • vârsta de 18 ani;
  • să predea un număr echivalent de becuri uzate.

Concret, voucherele vor putea fi acordate pentru  achiziţionarea becurilor LED de maximum 15W. Totodată, suma vehiculată iniţial pentru vouchere este de 200 de lei.

Declarația vine în contextul în care europenii, deci și românii, trebuie să facă economie la energie, iar unele becuri consumă mai puțin.

Urmăriți B1TV.ro și pe