1,2 milioane de bucureșteni, în pericol să nu aibă căldură și apă caldă la iarnă

1,2 milioane de bucureșteni, în pericol să nu aibă căldură și apă caldă la iarnă
Foto: sursazilei.ro

Încă o iarnă grea îi aşteaptă pe cei 1,2 milioane de bucureştenii, care sunt racordaţi la sistemul centralizat de încălzire, informează B1 TV.

Reprezentantii RADET spun ca problemele societatii sunt departe de fi rezolvate, in contextul in care Regia nu are nici jumatate din banii necesari pentru a repara retelele termice, majoritatea cu o vechime de peste 20 de ani.

Asta în timp ce asociatiile de proprietari atrag atentia asupra faptului ca nu este exclus ca la iarna sa ne trezim fara caldura si apa calda din cauza datoriilor acumulate de Regie sau cu tarifele marite la agentul termic.

Aproximativ 81% din reteaua primara de termoficare si 54 de procente din cea secundara are o vechime de peste 20 ani. Nefunctionarea doar o zi a sistemului de termoficare reprezinta 28.000 de gigacalorii nevandute, adica 1.000 de puncte termice urbane si industriale nefunctionale.

Ultima oră
21:19 - Virgil Popescu: Europa e dependentă mult de gazul rusesc. La fel și noi în perioada de iarnă. Dacă se întâmplă ceva în Ucraina, va fi afectată întreaga Europă. Avem diferite scenarii în calcul și știm ce avem de făcut (VIDEO)
21:14 - Vladimir Putin a trecut la nivelul următor. Rusia, China și Iran vor desfășura manevre navale comune
20:44 - Criza facturilor | Virgil Popescu: Vom pune în lege obligativitatea furnizorilor de a nu debranșa, de a reface facturile întocmite eronat și de a nu percepe penalități / Nimeni nu rămâne cu banii dați și nerecuperați (VIDEO)
20:30 - De ce au explodat prețurile facturilor la energie. V. Popescu, ministrul Energiei: „Eu cred că nu a fost incompetență” (VIDEO)
20:22 - Kim Jong-un face angajări. Condiții extrem de stricte pentru bodyguarzi
20:12 - Ministrul Energiei a anunțat noile măsuri în criza facturilor la electricitate și gaze naturale. Explicațiile lui Virgil Popescu (VIDEO)
19:41 - Andreea Bălan vrea să-și cumpere apartament în Dubai. Cum arată locuința pe care a pus ochii. „Investiția ar fi ceva, dar se poate plăti în rate, în 2 ani” (VIDEO, GALERIE FOTO)
19:23 - Cătălin Zmărăndescu (Survivor), criticat și de fiul său: „Eu v-am spus despre caracterul său. Și-a dat cu tesla-n cap” (VIDEO)
19:17 - Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat | Emilia Șercan: Ponta a invocat aceeași scuză și a rămas fără titlul de doctor / În universitățile militare impostura a fost încurajată / Sistemul a reacționat la dezvăluiri, blocând accesul la teze (VIDEO)
18:38 - Simona Halep şi-a aflat adversara din turul 2 de la Australian Open 2022. E o sportivă care a fost prinsă dopată în urmă cu trei ani