11 membri ai Clanului Corduneanu, eliberaţi din Penitenciarul Gherla

11 membri ai Clanului Corduneanu, eliberaţi din Penitenciarul Gherla
Foto: evz.ro

Curtea de Apel Cluj a decis eliberarea a 11 membri ai Clanului Corduneanu din Penitenciarul Gherla. Magistraţii au decis definitiv admiterea recursului împotriva hotărârii Tribunalului Maramureş de arest preventiv. Cei 11 au primit interdicţia de a părăsi ţara.

Membrii Clanului Corduneanu au fost arestaţi în iulie 2010 fiind acuzaţi de trafic cu minori, infracţiuni bancare, înşelăciune şi şantaj. Procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecata a 27 dintre membrii clanului.

Potrivit acestora cele 27 de persoane făceau parte din reţeaua de crimă organizată cunoscută sub numele de “Clanul Cordunenilor”, reţea constituită iniţial în baza familiei devenind apoi o reţea de tip mafiot.

Procurorii susţin că reţeaua se întindea pe mai multe judeţe din România cât şi în ţări precum Republica Moldova,  Italia, Spania, Austria, Germania sau Irlanda.

Ultima oră
20:14 - Andrei Muraru, la Baza Mihail Kogălniceanu: Suplimentarea efectivelor de militari americani în România, ca parte a întăririi prezenței aliate pe flancul estic al NATO, reprezintă o prioritate
20:04 - Florin Cîțu: „Trebuie să îi asigurăm pe români că după această guvernare nu vor mai fi drumuri fără asfalt, localități fără canalizare, fără apă curentă”
20:01 - Ludovic Orban, la Constanța: Suntem poarta de est a Europei și trebuie să valorificăm la maximum acest potențial. Guvernul trebuie să susțină toate investițiile pe care le-am pornit sau care sunt în pregătire (VIDEO)
19:50 - Premierul Florin Cîțu recunoaște că reformele s-au împotmolit dar dă vina pe Parlament: “Ceea ce a ținut de Guvern am făcut”
19:33 - Rareș Bogdan: În politică e altfel decât în business sau în presă. Nu poți de unul singur, chiar de-ai fi Ronaldo, Messi sau Hagi (VIDEO)
19:27 - Biserica ortodoxă din Grecia, mesaj pro-vaccinare: „Nu conține microcipuri. Sunt teorii rupte de realitate”
19:25 - Pandemia a dublat fenomenul singurătății: Unul din patru cetăţeni ai UE se simte izolat
19:16 - Dana Budeanu s-ar fi logodit? Ce spune despre inelul de logodnă
19:16 - Florin Cîțu: Suntem pregătiți nu numai de valul 4, suntem pregătiți să depășim pandemia
18:54 - Dan Barna: Mesajul premierului, unul firesc. Ne spune că rectificarea bugetară este un subiect care se discută cu fiecare ministru în parte, cum este și logic să se întâmple