23 de amenzi au fost aplicate într-o acțiunea a Poliției Rutiere a Capitalei. Nouă dintre șoferii opriți în trafic consumaseră droguri, iar un bărbat care circula fără carnet a fost arestat

23 de amenzi au fost aplicate într-o acțiunea a Poliției Rutiere a Capitalei. Nouă dintre șoferii opriți în trafic consumaseră droguri, iar un bărbat care circula fără carnet a fost arestat

Poliția Rutieră a Capitalei a derulat o acțiunea sâmbătă seara, în urma căreia au fost aplicate 23 de amenzi și s-au constatat 17 infracțiuni. Un bărbat care a fost oprit de polițiști circula fără carnet și a fost arestat, iar alte 9 persoane conduceau sub influența substanțelor interzise.

„În nopţile de 12/13 şi 13/14 Februarie a.c., poliţiştii Brigăzii Rutiere au acţionat pe principalele artere din municipiul Bucureşti pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă rutieră, reducerea riscului rutier în rândul participanţilor la trafic şi combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive. În cadrul acţiunii au fost aplicate 23 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 28.000 şi au fost reţinute 30 permise de conducere”, a transmis Poliția Capitalei, potrivit News.ro.

Cinci certificate de înmatriculare, retrase

Tot în cursul serii de sâmbătă, în Capitala au fost retrase cinci certificate de înmatriculare, în urma deficiențelor tehnice constatate de organele legii.

„Cu ocazia activităţilor de control desfăşurate, poliţiştii rutieri au constatat 17 infracţiuni: 9 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa substanţelor psihoactive; 6 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice; 2 pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a deţine permis de conducere”, se mai arată în comunicat.

Nereguli la volan, constatate de polițiștii rutier din București

În cursul serii de sâmbătă, polițtiștii au descoperit un bărbat care conduce după ce consumase cocaină, dar și unul care s-a urcat la volan după ce consumase cannabis.

Totodată, mai mulți șoferi s-au urcat la volan după ce au consumat băuturi alcoolice, iar un bărbat a fost prins la volan conducând fără permis.

„Întrucât cel în cauza se afla in stare de recidivă, acesta a fost reţinut pentru 24 de ore, iar ulterior Judecătoria Sectorului 5 a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile”, mai arată sursa citată.

Ultima oră
00:08 - Alexandru Rafila: PSD nu poate să aibă doar Ministerul Sănătății într-un moment atât de greu. Ar fi boicotat de Dan Vîlceanu. Cum să rezolvi o criză fără să ai resurse?
00:05 - Lora nu mai poate să facă fața emoțiilor: „A murit cu mine”
23:59 - Alexandru Rafila (PSD) cere o lună de „solidaritate națională” împotriva pandemiei: Dacă ne ținem serios de treabă, putem obține imunitatea colectivă spre sfârșitul anului
23:57 - Emma Raducanu, elogiată de către Simona Halep: „Poate să intre în top 10 WTA foarte repede”. Ce i-a atras atenția în mod special fostului lider mondial
23:40 - Marea Britanie: Supermarketurile ascund rafturile goale cu poze cu legume și fructe. „Mmmm, fotografii delicioase cu sparanghel” (FOTO)
23:40 - Alexandru Cicâldău, gol pentru Galatasaray în derby-ul cu Beșiktaș. Internaționalul român a reușit o performanță fără precedent după decembrie 2015 (FOTO, VIDEO)
23:27 - Cosmin Natanticu, pus în fața unei alegeri decisive. Eliza: „Mi s-au promis lucruri și nu s-au mai întâmplat”
23:15 - Pepe, din nou îndrăgostit. A fost surprins de paparazzi cu noua iubită și noul bolid de lux (FOTO)
23:07 - Octavian Jurma: Agresivitatea bolii în ultima vreme face medicii și specialiștii în boli infecțioase să suspecteze că am putea avea de-a face în România cu o nouă variantă Delta (VIDEO)
23:02 - Haos după impunerea certificatului verde COVID pentru accesul în instituții: „Mi-a spus să depun online. Ce e aia?“