A 10-a zi de proteste în București: 800 de persoane și-au strigat nemulțumirea în Piața Universității

A 10-a zi de proteste în București: 800 de persoane și-au strigat nemulțumirea în Piața Universității
Foto: evz.ro

Protestele din Capitală au continuat și în a zecea zi, când 800 de bucureșteni s-au adunat în Piața Universității pentru a manifesta față de măsurile de austeritate aplicate de Executiv. Aceasta este nemulțumirea care îi unește pe românii din toată țara, care amenință că vor continua să iasă în stradă până când puterea pleacă.

Nici duminică, 22 ianuarie, pensionarii, tinerii, șomerii nu au întârziat să apară pe treptele Teatrului Național. Frigul și ninsoarea nu i-au împiedicat să-și strige nemulțumirile.

Protestele s-au încheiat în jurul orei 23:00, în mod pașnic. Nicio persoană nu a fost rănită.

Majoritatea bannerelor manigestanților au fost pro-monarhie, asta după ce Casa Regală a trimis un comunicat de presă cu privire la proteste. În comunicat Familia Regală anunța că românii și-au pierdut încrederea și le cer politicienilor un comportament public “rupt complet și definitiv de năravurile trecutului”.

Citește AICI mesajul Casei Regale referitor la protestele românilor!

Luni, după zece zile de proteste, vine și o zi grea și poate decisivă în Parlament. La presiunea mișcărilor populare, senatorii și deputații se întorc din vacanță ca să ajungă la un acord în ceea ce privește situația economică și politică a României.

În vreme ce opoziţia cere plecarea Guvernului şi alegeri anticipate, puterea insistă pentru găsirea unor soluţii prin dialog. Liderii USL au ameninţat chiar că vor reclama oficialilor europeni Guvernul de la Bucureşti. Intenţia a fost sancţionată imediat de liderii PDL. Prin vocea europarlamentarului Theodor Stolojan, Crin Antonescu şi Victor Ponta au fost acuzaţi că transmit mesaje toxice care vor avea consecinţe grave asupra ţării.

Potrivit europarlamentarului PDL, mesajul Opoziției este extrem de grav și există riscul ca România să fie “decredibilizată”, fapt care va avea consecințe negative pe plan economic.

Citește AICI declarația integrală a lui Theodor Stolojan!

A 10-a zi de proteste în București: Mitingul s-a încheiat fără incidente

Embed: " />
Urmăriți B1TV.ro și pe