A început sezonul protestelor: Studenţii şi sindicaliştii îşi strigă nemulţumirile în stradă

A început sezonul protestelor: Studenţii şi sindicaliştii îşi strigă nemulţumirile în stradă
Foto: sfin.ro

Aşa cum au anunţat, studenţii au început protestele în marile oraşe ale ţării. Tinerii îşi strigă nemulţumirile pe străzile din Timişoara, Iaşi, Cluj şi Bucureşti. De cealaltă parte, sindicaliştii au organizat mitinguri de protest în toată ţara, faţă de prevederile noului Cod al Muncii.

“Funeriu să trăiască dintr-o bursă studenţească!”, scandau, joi, studenţii din Cluj.  Tinerii protestează faţă de Legea educaţiei, pentru care guvernul şi-a angajat anul trecut răspunderea. Studenţii de la patru universităţi clujene şi-au unit forţele în încercarea de a-şi redobândi drepturile.

Manifestanţii susţin că noua Lege a educaţiei le îngrădeşte dreptul de a-şi exprima opinia referitor la deciziile care se iau la nivelul rectoratelor şi consiliilor administrative. Ei cer o reprezentativitate de 25% în comisiile de alegeri. Studenţii sunt de asemenea nemulţumiţi şi că bugetul alocat burselor de merit a fost redus.

Studenţii au ieşit în stradă

Cateva zeci de studenţi au protestat, miercuri seara, la căminul 16, din campusul Haşdeu, într-un mod inedit. Luminile din mai multe camere au fost aprinse în forma numărului 25. Proteste asemănătoare au avut loc şi în campusurile din Timişoara, Iaşi şi Bucureşti.

Săptămâna viitoare studenţii vor să-şi strige nemulţumirea în faţa Ministerului Educaţiei.

Protest inedit la Cluj

Tot în regim de protest, sindicaliştii din Arad, Hunedoara, Neamţ şi Prahova, au ieşit joi în stradă pentru a exprima dezacordul faţă de noul Cod al Muncii, pentru care Guvernul doreşte să-şi asume răspunderea în faţa Parlamentului, pe 8 martie.

Sute de sindicalişti au luat cu asalt, miercuri, Prefecturile şi sediile partidelor politice de guvernământ din ţară şi anunţa ca protestele nu se vor opri. În ziua în care Guvernul îşi va asuma răspunderea pentru noul Cod al Muncii, sindicaliştii vor organiza noi proteste şi vor picheta întrările în Parlament.