A murit dramaturgul Paul Everac

A murit dramaturgul Paul Everac

Dramaturgul român Paul Everac a încetat din viață, marți, la vârstă de 87 de ani. Scriitorul sufera de mult timp de cancer la prostată.

Cel care a confirmat decesul dramaturgului a fost fiul său, Paul Everac.

La mijlocul lunii septembrie, scriitorul a fost internat de urgență la Spitalul Fundeni din București, fiind diagonisticat cu hemoragie digestivă inferioară. Everac se afla la casa sa de vacanță din județul Argeș, când la un moment dat i s-a făcut rău și a trebuit să primească îngrijiri medicale.

Paul Everac (Petre Constantinescu, adevăratul său nume) s-a născut în București, pe 23 august, 1924. Clasele primare și liceul le-a făcut la Arad unde părinții săi erau profesori secundari. A urmat studiile la Facultatea de Drept din București, fiind în același timp angajat la ziarul “Curentul”, iar mai apoi meditator.

A scris numeroase scenarii radiofonice,TV și 5 scenarii de film. A fost ales în mai multe rânduri în Biroul de Conducere al Uniunii Scriitorilor din România și a condus mulți ani Secția de Dramaturgie. A luat premii ale Uniunii Scriitorilor, Academiei Române, Asociației Scriitorilor din București, Ministerului Culturii ș.a. A scos volume de eseuri și proză satirică scurtă (“Sedința balerinelor”, “Funigei peste Alpi”).

După Revoluţie, a fost numit director general al Televiziunii Române (1993 – 1994), iar apoi director al Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistă „Nicolae Iorga” de la Veneţia (1995 – 1997).

Everac nu a fost niciodată înscris într-un partid politic.

Paul Everac – Dacă eu mor

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_11692').select();" id="embed_text_11692" />

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)