Actorul Radu Beligan a primit o stea pe Walk of Fame de Ziua Mondială a Teatrului

Actorul Radu Beligan a primit o stea pe Walk of Fame de Ziua Mondială a Teatrului
Foto: b1.ro

Actorul Radu Beligan a primit o stea pe Walk of Fame, duminică, de Ziua Mondială a Teatrului, la eveniment fiind prezenţi, printre alţii, primarul general al capitalei, Sorin Oprescu şi actorul Victor Rebengiuc. De asemenea, actriţa Ileana Stana Ionescu şi George Ivaşcu, directorul Teatrului Metropolis – iniţiatorul proiectului Walk of Fame -, au fost alături de Radu Beligan la inaugurarea stelei ce-i poartă numele pe bulevardul celebrităţilor din Bucureşti.

Primul care a luat cuvântul a fost Dan Bărbulescu, preşedintele Consiliului de Adminsitraţie Cocor, care a instituit „Ziua Radu Beligan în Piaţa Timpului”.

La rândul său, George Ivaşcu a spus: „Este o mare onoare ca astăzi, de Ziua Internaţională, preşedintele pe viaţă al Institutului Internaţional de Teatru, domnul maestru Radu Beligan, să fie sărbătorit de către noi”.

Actorul a primit cheia oraşului, pe care a sărutat-o înainte de a adresa câteva cuvinte celor prezenţi.

„Oamenii bătrâni devin foarte, foarte emotivi (…) E copleşitor ce se întâmplă”, a spus Radu Beligan.

„Nu sunt obişnuit, nu-mi plac laudele, nu, credeţi-mă. Nu-mi place să mi se spună că sunt grozav. Nu cred că există unul mai grozav ca altul. În artă, lucrurile sunt foarte imprecise. Dar ceea ce ştiu este că mi-am pus tot sufletul şi toată viaţa mea în slujba teatrului românesc şi că în vremuri grele am izbutit, aşa, cu ajutorul lui Dumnezeu, să fac ca treatrul românesc să fie cunoscut în lumea întreagă”, a spus actorul, declarându-se foarte emoţionat.

„Aş profita de ocazie să-i rog pe toţi oamenii, politicieni, da, care se ocupă de destinele noastre, să vină la teatru. Nici nu ştiu ei ce-i aşteaptă”, a spus actorul adăugând că „teatrul este unul din cele mai minunate lucruri care există astăzi în România, ieftin şi miraculos”.

Astfel, actorul și-a încheiar discursul cu un îndemn către politicieni să vină la teatru: „Îi invităm şi gratis, dar să vină”, a glumit Radu Beligan.

Radu Beligan, o stea pe Walk of Fame