Adoptarea noului cod rutier a fost amânată de Guvern

Adoptarea noului cod rutier a fost amânată de Guvern

Discuția pe codul rutier, care trebuia dezăbătut, miercuri, în ședința de Guvern, a fost amânată de Executiv, relatează B1 TV.

Miercuri, noul cod rutier trebuia adoptat printr-o ordonanță de urgență în cadrul ședinței săptămânale de Guvern, după cum anunțase anterior ministrul Radu Stroe, însă acest punct de pe lista ședinței nu a mai fost combătut.

Fostul ministru de Interne. Traian Igaș, și-a arătat dezacordul cu privire la adoptarea codului rutier.

Sunt în dezacord cu promovarea unui act normativ prin orodnanță de urgență pentru că ea produce efecte imediate în urma publicării în Monitorul Oficial. Decizia trebuie să o ia Parlamentul într-un final. Cred că prin acest cod rutier se exagerează foarte mult și mulți șoferi profesioniști își vor pierde locul de muncă”, a arătat Igaș.

Noul Cod rutier prevede o amendă maximă de 16.000 de lei pentru administratorii de drumuri care nu îşi îndeplinesc atribuţiile, o amendă maximă pentru şoferi de 9.600 lei şi o perioadă maximă de doi ani în cazul suspendării permisului de conducere.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat însă ulterior că ar trebui făcută o dezbatere în Parlament în ceea ce priveşte Codul rutier, dată fiind importanţa şi efectele modificărilor, el arătând că este fundamentată şi adoptarea OUG şi că va exista o discuţie în Guvern asupra celei mai bune variante.

Urmăriți B1TV.ro și pe