Adrian Albu, supraviețuitor al incendiului de la Colectiv: Astăzi s-a făcut justiție, nu dreptate. Dacă am fi avut niște legi făcute mai bine de Parlament, poate am fi avut niște condamnări exemplare (VIDEO)

Adrian Albu, supraviețuitor al incendiului de la Colectiv: Astăzi s-a făcut justiție, nu dreptate. Dacă am fi avut niște legi făcute mai bine de Parlament, poate am fi avut niște condamnări exemplare (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Adrian Albu, supraviețuitor al tragediei din 30 octombrie 2015, consideră că judecătorii Curții de Apel București ar fi trebuit să dicteze pedepse mai mari în dosarul „Colectiv”, ajuns joi la final. „Din păcate, legile în România pentru astfel de infracțiuni sunt foarte, foarte blânde”, a declarat el, joi seară, pe B1 TV, la Actualitatea cu Tudor Mușat.

Adrian Albu, supraviețuitor al incendiului de la Colectiv: „Dacă am fi avut niște legi făcute mai bine de Parlament, poate am fi avut niște condamnări exemplare”

„Părerea mea este că astăzi s-a făcut justiție, nu dreptate, pentru că, dacă se făcea dreptate, pedepsele erau mai mari. Din păcate, legile în România pentru astfel de infracțiuni sunt foarte, foarte blânde. Orice judecător ar fi fost acolo mai mult ca sigur că ar fi dat aceleași pedepse. Dacă am fi avut niște legi făcute mai bine de Parlament, poate am fi avut niște condamnări exemplare, dar exemplare au fost pentru patroni, pentru oricine altcineva decât un decident politic”, a declarat Adrian Albu.

El consideră că primarul Cristian Piedone, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, ar fi trebuit să primească o pedeapsă mai mare. Referitor la argumentele edilului, Adrian Albu a spus: „Că toți primarii fac la fel? Nu e adevărat. Eu sunt consilier local în Sectorul 2 și nu se întâmplă același lucru”.

„El sugerează, pentru că încearcă să își scoată nevinovăția în față, asta a încercat tot procesul, dar, nu. Sunt consilier local, sunt exact sub un primar, știu exact care sunt mecanismele. Minte în continuare!”, a continuat supraviețuitorul tragediei din clubul bucureștean.

După aflarea sentinței, Cristian Piedone spunea: „Dacă acei părinți cred că eu le-am omorât copiii, așa să le ajute Dumnezeu”.

„Ăla e un blestem. La mine nu se mai aplică, pentru că eu nu mai am părinți, sora mea a murit în Colectiv, verișoara mea a murit la Colectiv, deci…”, a fost reacția lui Adrian Albu.

Urmăriți B1TV.ro și pe