Adrian Severin, audiat la DNA: „Am dat o declarație cu privire la gestionarea bugetului meu de europarlamentar”

Adrian Severin, audiat la DNA: „Am dat o declarație cu privire la gestionarea bugetului meu de europarlamentar”

Europarlamentarul Adrian Severin s-a prezentat luni la audieri, la DNA. Europarlamentarul a adus mai multe documente la dosarul în care este cercetat pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

Procurorii anticorupţie au început urmărirea penală împotriva europarlamentarului după ce jurnalişti britanici de la Sunday Times, sub acoperire, l-au filmat când era de acord să facă trafic de influenţă în schimbul unor sume de bani.

Adrian Severin se apără şi spune că la DNA a vorbit despre gestionarea unui buget şi nicidecum despre bani care ar fi intrat în buzunarul lui.

„Nu este nimic în neregulă. Este și o speță mai specială pentru că nu discutăm despre povestea veche cu acea înscenare a unor ziariști britanici, ci despre niște chestiuni care au apăprut în context  țin de modul în care eu am gestionat bugetul meu de europarlamentar. Nu intru în detalii, această procedură este confidențială. Eu regret că s-au pus pe piață tot felul de știri, este vorba despre servicii de consultanță la care eu am făcut apel în calitatea de europarlamentar și pentru care aveam la dispoziție un anumit buget. Discutăm despre gestionarea unui buget și nu despre bani care au intrat în buzunarul meu. Nu eu am gestionat contractele. Suntem într-o atmosferă foarte cooperantă, până în acest moment. Cea ce nu îmi place este că în presă scapă tot felul de date”, a declarat Severin.

Adrian Severin, audiat la DNA

Embed: " />