UPDATE: Aeronava TAROM care îi repatriază pe românii blocați în Africa de Sud ajunge pe Otopeni cu o zi mai devreme decât anunțase Sorin Grindeanu. Directorul companiei își asumă informarea eronată

UPDATE: Aeronava TAROM care îi repatriază pe românii blocați în Africa de Sud ajunge pe Otopeni cu o zi mai devreme decât anunțase Sorin Grindeanu. Directorul companiei își asumă informarea eronată
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE, 29 noiembrie, ora 15: TAROM a revenit cu precizări și a anunțat că aeronava trimisă să îi repatrieze pe românii blocați în Africa de Sud va sosi cu o zi mai devreme decât spuseseră inițial Sorin Grindeanu și Ministerul Transporturilor și că directorul general al companiei își asumă informarea eronată. Astfel, avionul va ajunge pe Aeroportul Otopeni marți, 30 noiembrie, în jurul orei 15, transmite News.ro.

TAROM a transmis o informare de presă și susține că, după analizele efectuate cu toți factorii implicați în organizarea misiunii de repatriere a românilor şi cetăţenilor europeni din Africa de Sud, dar şi în urma recalculării orarului de zbor, aeronava Boeing 737-700 YR-BGG va ateriza pe Aeroportul Otopeni în data de 30 noiembrie, în jurul orei 15, cu o zi mai devreme decât anunțaseră inițial Sorin Grindeanu și Ministerul Transporturilor.

Știrea inițială: Aeronava TAROM care îi repatriază pe românii blocați în Africa de Sud din cauză că le-au fost anulate zborurile în contextul variantei Omicron vor ajunge în România miercuri, 1 decembrie, în jurul orei 12, a anunțat ministrul Transporturilor, vicepremierul Sorin Grindeanu, care a precizat că tot TAROM va asigura și transportul campioanei la rugby către Baia Mare.

Sorin Grindeanu a anunțat că aeronava TAROM care îi repatriază pe românii blocați în Africa de Sud ajunge în România pe 1 decembrie

„Nu suntem noi titularii, am fost în permanentă legătură cu prim-ministrul, care a gestionat cu domnul Raed Arafat această problemă. Noi am pus la dispoziţie aeronava, în acest moment a aterizat la Mombasa, unde echipajul va avea nevoie de realimentare şi să se odihnească”, a declarat ministrul Transporturilor, luni, într-o conferință de presă.

Potrivit vicepremierului, aeronava TAROM ar urma să aterizeze pe Aeroportul Otopeni miercuri, 1 decembrie, la ora 12. Tot TAROM ar urma să pună la dispoziție și transportul campioanei naționale la rugby către Baia Mare.

Despre situația lotului de la Știința Baia Mare a vorbit și ministrul Sportului, Eduard Novak.

„Aeronava TAROM care va aduce în țară echipa campioană la rugby a României, CSM Știința Baia Mare, a plecat deja spre Africa de Sud și aterizează azi la Johanesburg, via Mombasa (zbor 4101). Îmbarcarea pasagerilor și decolarea spre România se vor face mâine, pe traseul Johanesburg – Mombasa (Kenya) – București – Baia Mare (zbor 4102). Componenții echipei CSM Știința Baia Mare, alături de staff-ul tehnic, au rămas blocați în Africa de Sud, ca urmare a interdicțiilor de călătorie impuse în urma depistării variantei Omicron a coronavirusului. Mulțumesc premierului Nicolae Ciucă, ministrului afacerilor externe, Bogdan Aurescu, și ministrului transporturilor și infrastructurii, Sorin Grindeanu, pentru implicarea în rezolvarea acestei situații și identificarea cu promptitudine a soluției optime de repatriere în siguranță a sportivilor români!”, a scris Eduard Novak, luni, pe Facebook.

Ultima oră
22:32 - Bogdan Aurescu: Nu văd nicio problemă ca Federația Rusă sau oricine altcineva să viziteze baza de la Deveselu, dar atunci și noi, Aliații, avem dreptul să cerem să vizităm, de exemplu, baze de rachete din Rusia
22:19 - Milionarul Sebastian Dobrincu reacționează după ce Mimi a vorbit despre despărțirea lor: Nu este o victimă
22:15 - Scandalul dintre președintele și premierul croat continuă: „Este o ruşine, este scandalos, subminează prestigiul şi credibilitatea Croaţiei”
22:04 - Ministrul Cadariu, despre ajutorul pentru antreprenorii din HoReCa: Toți beneficiarii vor fi plătiți până la sfârșitul lunii ianuarie
21:54 - Centrele de testare gratuită din spitale vor funcționa, de săptămâna viitoare, doar în weekend. Anunțul lui Alexandru Rafila (VIDEO)
21:43 - Gheorghe Pecingină: ANRE avea rolul să verifice și să supravegheze situația. E foarte important să aflăm adevărul ca pe viitor să înțeleagă toată lumea că statul român e protejat de anumite instituții (VIDEO)
21:39 - „Prințesa urbană” părăsește România: „E un bilet doar dus. Plecăm după mulţi ani în care am făcut totul să contribuim la schimbarea lucrurilor care atât de tare mă întristează” (VIDEO)
21:38 - Sorin Bontea a mers pentru prima dată în Grecia la filmările Chefi fără limite de la Antena 1: Nu m-a atras niciodată (GALERIE FOTO)
21:22 - Cum a reușit Rusia să strângă rândurile-n NATO. Mircea Geoană: Frumusețea acestei alianțe e că, în clipa în care apare o provocare, ea are un reflex de a se uni (VIDEO)
21:17 - Câinele încă o așteaptă acasă pe jurnalista mexicană asasinată de mafie. Imaginile induioșătoare au împânzit internetul