Aleksandr Dughin, ideologul lui Putin, își lansează o carte în România

Aleksandr Dughin, ideologul lui Putin, își lansează o carte în România
foto: digi24

Aleksandr Dughin, filozof și geopolitician rus, supranumit și "ideologul lui Putin"a venit în România pentru a-și lansa miercuri cartea”Destin Eurasianist”, o antologie în traducerea lui Iurie Roșca.

Cartea cuprinde o serie de scrieri importante ale lui Dughin,apărute la Chișinău în ultimii ani, câteva documente și articole și este publicată de editura”Mica Valahie”, revista22online.ro.

La lansarea de carte participă autorul, Aleksandr Dughin, traducătorul- Iurie Roșca, precum și directorul editurii- Mariana Heroiu.

Aleksandr Dughin s-a născut în 1962 și este un geopolitician, filozof, sociolog și politician rus. Acesta s-a făcut remarcat prin convingerile sale legate de neofascism și naționalism și a avut legături strânse cu Kremlinul și armata rusă. Dughin a scris mai multe carți, printre care se numără și"Bazele geopoliticii"(1997).

Sursele de inspirație care l-au influențat pe Dughin în plan filosofic au fost, în primul rând, operele gânditorilor revoluționari de orientare conservatoare din Europa (René Guénon, Julius Evola, Carl Schmitt, Mircea Eliade). În ultimii ani el s-a apropiat de filozofia luiMartin Heidegger. Dughin combină conservatorismul rusesc tradițional și eurasianismul clasic rus cu ideile europene de factură revolutionar-conservatoare, dezvoltate de școala de gândire tradiționalistă.

Tags: