Alertă cu bombă pe aeroportul Otopeni, înainte de întoarcerea lui Băsescu de la Bruxelles

Alertă cu bombă pe aeroportul Otopeni, înainte de întoarcerea lui Băsescu de la Bruxelles
Foto: adevarul.ro

Comitetul de criză al aeroportului “Henri Coandă” din Otopeni s-a întrunit, vineri după-amiază, în urma unei amenințări cu bombă la bordul unui avion ce urma să efectueze o cursă între București și Dusseldorf, Germania. Purtătorul de cuvânt al Aeroportului, Valentin Iordache, a confirmat întrunirea comitetului de criză, însă nu a dorit să facă precizări privind motivul acesteia, conform Mediafax.

Iordache nu a infirmat și nici nu a confirmat dacă a fost dată o alertă cu bombă la bordul vreunei aeronave. Conform unor surse din cadrul aeroportului, toți pasagerii aeronavei au fost debarcați și transportați într-o zonă singură, avionul fiind dus într-o zonă izolată. Amenințarea a provenit dintr-un bilet scris în engleză, găsit la bordul avionului.

Aceleași surse susțineau anterior că avionul se afla pe o pistă a Aeroportului Otopeni. O cursă București-Dusseldorf programată să decoleze la ora 15:30 se află la sol.

Alerta cu bombă a fost dată cu o oră înainte de aterizarea aeronavei prezidențiale la bordul căreia ar trebui să se afle președintele Traian Băsescu, acesta participând la reuniunea Consiliului European de primăvară. Totodată, alerta vine la circa o oră după ce pugilistul român Lucian Bute, revenit în țară după meciul cu Brian Magee susținut  în Canada, a susținut la Otopeni o conferință de presă.

Alarma cu bombă s-a dovedit a fi falsă după verificările efectuate la bordul aeronavei. Aceasta a plecat spre Dusseldorf la ora 19:00, cu 44 de pasageri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră