Alertă cu bombă pe aeroportul Otopeni, înainte de întoarcerea lui Băsescu de la Bruxelles

Alertă cu bombă pe aeroportul Otopeni, înainte de întoarcerea lui Băsescu de la Bruxelles
Foto: adevarul.ro

Comitetul de criză al aeroportului “Henri Coandă” din Otopeni s-a întrunit, vineri după-amiază, în urma unei amenințări cu bombă la bordul unui avion ce urma să efectueze o cursă între București și Dusseldorf, Germania. Purtătorul de cuvânt al Aeroportului, Valentin Iordache, a confirmat întrunirea comitetului de criză, însă nu a dorit să facă precizări privind motivul acesteia, conform Mediafax.

Iordache nu a infirmat și nici nu a confirmat dacă a fost dată o alertă cu bombă la bordul vreunei aeronave. Conform unor surse din cadrul aeroportului, toți pasagerii aeronavei au fost debarcați și transportați într-o zonă singură, avionul fiind dus într-o zonă izolată. Amenințarea a provenit dintr-un bilet scris în engleză, găsit la bordul avionului.

Aceleași surse susțineau anterior că avionul se afla pe o pistă a Aeroportului Otopeni. O cursă București-Dusseldorf programată să decoleze la ora 15:30 se află la sol.

Alerta cu bombă a fost dată cu o oră înainte de aterizarea aeronavei prezidențiale la bordul căreia ar trebui să se afle președintele Traian Băsescu, acesta participând la reuniunea Consiliului European de primăvară. Totodată, alerta vine la circa o oră după ce pugilistul român Lucian Bute, revenit în țară după meciul cu Brian Magee susținut  în Canada, a susținut la Otopeni o conferință de presă.

Alarma cu bombă s-a dovedit a fi falsă după verificările efectuate la bordul aeronavei. Aceasta a plecat spre Dusseldorf la ora 19:00, cu 44 de pasageri.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)