Alexandru Rafila: Autorizaţiile pentru două medicamente antivirale inovative anti-COVID vor fi emise în cursul zilei (VIDEO)

Alexandru Rafila: Autorizaţiile pentru două medicamente antivirale inovative anti-COVID vor fi emise în cursul zilei (VIDEO)
Foto: Facebook @ Alexandru Rafila

Alexandru Rafila (PSD), ministrul Sănătății, a anunțat, miercuri, că în cursul acestei zile vor fi emise autorizaţiile pentru nevoi speciale în cazul a două medicamente pentru tratarea COVID-19.

Rafila, despre autorizarea unor medicamente anti-COVID-19

„Ieri, Comisia de boli infecţioase a definitivat o estimare a necesarului de medicaţie antivirală, iar azi emitem autorizaţiile pentru nevoi speciale pentru cele două medicamente inovative care se află la dispoziţie”, a declarat Rafila.

Ministrul a precizat că de aceste medicamente vor beneficia încă din primele zile de boală pacienţii aflaţi la risc, cei care au comorbidități.

„Medicaţia antivirală trebuie utilizată cu prudenţă şi numai după investigaţii, pentru că e o medicaţie cu un grad de toxicitate destul de important şi pacientul trebuie evaluat înainte”, a mai ținut să precizeze Rafila.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ce a spus Rafila despre certificatul verde COVID

În cadrul aceleiași conferințe, Alexandru Rafila a fost întrebat despre certificatul verde COVID, care încă nu a fost impus la locul de muncă.

Ministrul Sănătății a ținut să precizeze că susține orice măsură ce poate contribui la limitarea răspândirii COVID.

Pe de altă parte, „dacă se aprobă acum și intră în vigoare peste trei săptămâni, probabil că atunci ne vom găsi în vârful valului, și atunci adoptarea unui astfel de document nu este suficientă, trebuie să existe și operaționalizarea lui”, a mai precizat Rafila.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
08:57 - Emmanuel Macron a criticat, chiar la Washington, măsurile economice „superagresive” ale lui Joe Biden: „Poate că vă veţi rezolva problema, dar o vei înrăutăţi pe a mea”
08:33 - Valeriu Stoica anunță că PSD și PNL vor să comaseze alegerile locale și parlamentare din 2024: „S-a creat o stabilitate a celor două mari partide. Orice nou partid anti-sistem nu are șanse să ajungă la Putere”
08:07 - 1 Decembrie, Ziua Naţională a României: Spectacol grandios în Capitală. Sistemele HIMARS și Patriot, prezentate în premieră. Circa 150 de militari străini vor fi la paradă (VIDEO)
23:50 - Bill Clinton, testat pozitiv pentru COVID-19. Fostul președinte al SUA îi îndeamnă pe americani să se vaccineze
23:32 - Christine McVie, membră a trupei Fleetwood Mac, a murit la vârsta de 79 de ani
22:59 - Argentina și-a câștigat grupa și e mare favorită în duelul din optimile Cupei Mondiale / Mexic a bifat o premieră negativă după circa patru decenii
22:35 - Cristian Tudor Popescu: Transilvania e pentru Ungaria ce e Ucraina pentru Rusia
22:18 - Un iranian de 27 de ani a fost împușcat mortal în timp ce sărbătorea eliminarea țării sale de la Cupa Mondială din Qatar
21:48 - 9 marinari răniți după un incendiu la bordul portavionului USS Abraham Lincoln
21:34 - Pirotehnice, un pumnal și un lanț găsite asupra unui tânăr care încerca să intre în Sala Sporturilor din Arad la un meci de baschet. Ce explicație le-a oferit jandarmilor