Alimentele vor fi marcate cu buline în trei culori care arată gradul de risc asupra sănătăţii

Alimentele vor fi marcate cu buline în trei culori care arată gradul de risc asupra sănătăţii

Senatul a adoptat, luni, cu 54 voturi „pentru”, 42 „împotrivă” şi trei abţineri, un proiect de lege care prevede inscripţionarea etichetelor produselor alimentare cu buline roşii, portocalii sau verzi, după gradul de risc asupra sănătăţii, informează Mediafax.

Etichetele produselor alimentare vor conţine o bulină, cu diametrul de 1,5 centimetri, de culoare roşie, portocalie sau verde.

Bulina verde arată că produsul alimentar este sănătos şi nu prezintă vreun risc pentru sănătate.

Bulina portocalie avertizează consumatorul că produsul respectiv trebuie consumat cu moderaţie.

Bulina roşie atenţionează că produsul alimentar marcat conţine substante sau aditivi alimentari care pot avea efecte dăunătoare asupra sănătăţii.

Criteriile de acordare a bulinelor vor fi stabilite de Ministerul Sănătăţii, în funcţie de tipul şi cantitatea aditivilor alimentari.

Propunerea legislativă a fost iniţiată de senatorul PDL Florian Staicu, iar Senatul a fost primă Cameră sesizată.

Ultima oră
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)
19:10 - Alexandru Rafila îndeamnă la vaccinare: O să avem un val 4 în septembrie-octombrie. Dacă se îmbolnăvesc persoane vulnerabile, situația va pune la încercare sistemul de sănătate (VIDEO)
18:43 - Alexandru Rafila: Dacă nu se schimbă nimic în campania de vaccinare, nu există mari speranțe. Ajutăm cu toții, dar mi se pare puțin deplasat să spui ca prim-ministru că nu știi ce să faci (VIDEO)