Alina Bica ar putea afla, luni, dacă rămâne în arest până la extrădarea în România sau va fi eliberată. Fosta șefă a DIICOT va fi audiată de instanța italiană

Alina Bica ar putea afla, luni, dacă rămâne în arest până la extrădarea în România sau va fi eliberată. Fosta șefă a DIICOT va fi audiată de instanța italiană

Judecătorii din Italia ar putea lua o decizie, luni, în ceea ce privește menținerea în arest a Alinei Bica, fost procuror-șef DIICOT, până la extrădarea în România, susțin surse judiciare, potrivit G4Media.

Alina Bica ar putea afla, luni, dacă rămâne în arest până la extrădarea în România sau va fi eliberată

Alina Bica va fi audiată de instanța italiană, luni, și își va exprima opinia cu privire la aducerea sa în țară pentru ispășirea pedepsei de 4 ani de închisoare cu executare, din dosarul în care a fost găsită vinovată pentru favorizarea făptuitorului. În termen de 48 de ore, judecătorii din Italia vor discuta sub ce măsură trebuie să aștepte fosta șefă a DIICOT procesul privind extrădarea sa în România, iar termenul se scurge luni.

Judecătorii au mai multe variante la dispoziție și, după caz, pot fie să îi prelungească arestul Alinei Bica, fie să o elibereze pe cauțiune, fie să o consemneze la domiciliu, au explicat aceleași surse.

Cu toate acestea, este greu de estimat pe ce perioadă se vor întinde procedurile efective pentru extrădarea din Italia. Conform normelor UE, Alina Bica are dreptul la un proces acolo, astfel încât să se stabilească o decizie referitoare la solicitarea de extrădare formulată de partea română. Concret, România ar trebui să transmită formal o cerere în acest sens, prin intermediul Ministerului Justiției.

Fosta șefă a DIICOT vine în fața instanței, după ce a fost prinsă de polițiștii din Italia

Alina Bica, fost procuror-șef DIICOT, a fost prinsă de polițiști în Italia. Anunțul era făcut, vineri, de către Liviu Vasilescu, șeful Poliției Române, care mai preciza că ea se află în custodia autorităților italiene și că urmează să fie demarate toate procedurile necesare pentru aducerea sa în țară.

„În urma cooperării polițienești internaționale, precum și a bunei relații instiuționale între ministrul Afacerilor Interne din România și ministrul de Interne italian, în aceasta seară, colegii dinItaliaau identificat și retinut doi urmariți internaționali:

1. BICA Alina Mihaela, urmarităinternational în baza Mandatului European de Arestare emis de catre Tribunalul București, pentru favorizarea făptuitorului. Aceasta are de executat 4 ani închisoare.

2. BENE Ioan, urmărit internațional în baza Mandatului European de Arestare emis de către Tribunalul București, pentru fals sub înscrisuri sub semnăturăprivată, dare de mită, evaziune fiscală. Acesta are de executat 6 ani și 2 luni închisoare.

Cei 2 urmăriți internațional sunt în custodia autorităților dinItalia, urmând a fi prezentați unei instanțe pentru a dispune asupra executării Mandatelor Europene de Arestare și asupra predarii către Romania”, anunța Liviu Vasilescu, șeful IGPR.

Alina Bica, condamnată la 4 ani de închisoare cu executare

Alina Bicaa fost condamnatăla patru ani de închisoare cu executare în noiembrie 2019,pentru favorizarea făptuitorului. Înainte ca instanța să pronunțe sentința, în debutul anului 2018, Alina Bica fugea din țară și a petrecut o perioadă lungă de timp în Costa Rica. Ulterior, se spunea despre ea că s-ar afla în Spania. La începutul anului 2018, înainte ca instanța să pronunțe sentința, Bica a fugit din țară.Pentru o perioadă lungă de timp,Alina Bicas-a aflat în Costa Rica. Ulterior s-a spus despre aceasta că s-ar afla în Spania.

Înalta Curte de Casație și Justiție o condamna pe Alina Bica la patru ani de închisoare cu executare în iunie 2018. Eaa fost arestată în perioada în care s-a aflat în Costa Rica, fiindeliberatăîn decembrie 2018, după ce a formulat contestație față de formarea completurilor de 5 judecători.Alina Bicaa fost dată în urmărire internațională în noiembrie 2019, după ce Înalta Curte i-a respins apelul.

Tags:
Ultima oră
00:08 - Alexandru Rafila: PSD nu poate să aibă doar Ministerul Sănătății într-un moment atât de greu. Ar fi boicotat de Dan Vîlceanu. Cum să rezolvi o criză fără să ai resurse?
00:05 - Lora nu mai poate să facă fața emoțiilor: „A murit cu mine”
23:59 - Alexandru Rafila (PSD) cere o lună de „solidaritate națională” împotriva pandemiei: Dacă ne ținem serios de treabă, putem obține imunitatea colectivă spre sfârșitul anului
23:57 - Emma Raducanu, elogiată de către Simona Halep: „Poate să intre în top 10 WTA foarte repede”. Ce i-a atras atenția în mod special fostului lider mondial
23:40 - Marea Britanie: Supermarketurile ascund rafturile goale cu poze cu legume și fructe. „Mmmm, fotografii delicioase cu sparanghel” (FOTO)
23:40 - Alexandru Cicâldău, gol pentru Galatasaray în derby-ul cu Beșiktaș. Internaționalul român a reușit o performanță fără precedent după decembrie 2015 (FOTO, VIDEO)
23:27 - Cosmin Natanticu, pus în fața unei alegeri decisive. Eliza: „Mi s-au promis lucruri și nu s-au mai întâmplat”
23:15 - Pepe, din nou îndrăgostit. A fost surprins de paparazzi cu noua iubită și noul bolid de lux (FOTO)
23:07 - Octavian Jurma: Agresivitatea bolii în ultima vreme face medicii și specialiștii în boli infecțioase să suspecteze că am putea avea de-a face în România cu o nouă variantă Delta (VIDEO)
23:02 - Haos după impunerea certificatului verde COVID pentru accesul în instituții: „Mi-a spus să depun online. Ce e aia?“