Alina Bica, dezvăluiri despre relația cu Laura Codruța Kovesi: "A venit un jurnalist care a fost cu magistraţi la întâlnire şi spuneau că Laura Codruţa Kovesi va avea capul meu pe masă"

Alina Bica, dezvăluiri despre relația cu Laura Codruța Kovesi: "A venit un jurnalist care a fost cu magistraţi la întâlnire şi spuneau că Laura Codruţa Kovesi va avea capul meu pe masă"
Foto: luju.ro

Tensiunile dintre Alina Bica şi Laura Codruţa Kovesi au apărut atunci când ultima a fost numită procuror general al României. Bica a dat detalii despre ședințele furtunoase în care s-a certat cumplit cu Kovesi, lucru care ulterior i-ar fi dăunat în opinia sa, pentru că Laura Codruţa Kovesi i-ar fi pus gând rău. Bica este ferm convinsă că șefa DNA a vânat-o şi a dezvăluit că aceasta din urmă a ţintit să ajungă la Direcţia Naţională Anticorupţie.

"Când a avut loc schimbarea procurorului general în 2006 şi Botos a părăşit şi a venit Kovesi, a avut loc deteriorare a relației intre mine şi ea, la două săptămâni după preluarea mandatului. Prima dispută a fost la un bilanţ la care am abordat problema de strategie de spălare a banilor. Dumneaei a spus că linia de muncă nu face parte din prioritățile ei, iar în capul meu era de neacceptat, pentru că munceam de mult şi a fost dispută în faţa colegilor în care ea mi-a spus lucruri şi eu ei. M-am situat greşit…îmi era subalternă, indirect." a spus Alina Bica – fosta şefă DIICOT potrivit stiripesurse.ro.

Fostul şef al DIICOT a menționat și un aspect mai puțin punctat în presă: dacă ar comite vreo infracțiune, Kovesi nu ar putea fi anchetată decât de subalternii săi de la DNA. "Eu ce să prezum, că face trafic de droguri?", a răspuns Bica la întrebarea dacă ea ar fi putut să o ancheteze pe Kovesi.

"La un moment dat am vrut să plec la DNA şi am făcut demers şi domnul Olaru m-a convins să rămân şi mi-a propus funcția de procuror sef serviciu şi am acceptat, dar lucrurile nu s-au îmbunătăţit în relația cu procurorul general. În 2008 aveau loc evaluarile şi din comisie făcea parte şi doamna procuror general Kovesi şi ne-am certat rău în şedinţa de evaluare. (…) Îmi aduc aminte că a fost una din puţinele dăţi când am ieşit din sedinţă şi am plâns. (…) A venit un jurnalist care a fost cu magistraţi la întâlnire şi spuneau că Laura Codruţa Kovesi va avea capul meu pe masă şi că există un grup de lucru care să se ocupe de mine" au curs acuzaţiile Alinei Bica la adresa lui Kovesi.

Ultima oră
21:34 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, despre introducerea vaccinării periodice împotriva COVID-19: „Cred că putem să ne gândim ca la vaccinarea antigripală”
21:13 - Ioana Mihăilă, despre testarea periodică a medicilor nevaccinați din fonduri proprii: “Semnalele pe care le-am primit sunt bune”/ “Aproximativ 58% din personalul sanitar este vaccinat”
20:55 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, anunță creșterea plăților pentru medicii de familie care vaccinează la domiciliu
20:35 - O familie de români a plecat cu Tico la mare, în Grecia, fără roată de rezervă. Ce au pățit pe drum cei patru pasageri și cum arăta portbagajul (FOTO)
20:33 - Ioana Mihăilă, despre posibile restricții pentru nevaccinați: „Nu e vorba doar despre accesul în mall-uri, e vorba de spații publice închise neesențiale, în weekend”
20:15 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, dezvăluie cel mai pesimist scenariu privind valul 4: „Peste 1.500 de cazuri pe zi”
19:55 - OMS recomandă guvernelor din Europa creșterea numărului de teste gratuite anti-COVID-19, pe fondul evoluției variantei Delta
19:38 - CNCAV: Peste 16.500 persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore
19:17 - Eduard Novak, primul ministru care va participa la Olimpiadă, în calitate de sportiv. Când se vor desfășura Jocurile Paralimpice
19:13 - Reluarea programelor bilaterale și a dialogului la nivel guvernamental, principalul subiect de pe agenda vizitei ministrului de Externe, Bogdan Aurescu, la Chișinău