Alina Bica şi-a dat demisia de la șefia DIICOT

Alina Bica şi-a dat demisia de la șefia DIICOT
Foto: mondonews.ro

Alina Bica şi-a dat demisia de la șefia DIICOT. Demisia a fost scrisă vineri şi înaintată procurorului şef al României, Tiberiu Niţu.

Urmează ca demisia Alinei Bica să fie transmisă de procurorul general către ministerul Justiție și apoi către președintele României. Postul va rămâne astfel vacant și ministrul Justiție va trebui să facă o nouă prounere pentru șefia DIICOT. Deocamdată interimatul este asigurat de procurorul șef adjunct, Gorgiana Hosu.

De altfel, vineri, Tiberiu Niţu declara că dacă Alina Bica nu îşi va da demisia, el, în calitate de procurorul general al Parchetului îCCJ, va analiza şi va solicita revocarea ei din funcţia de conducere şi din DIICOT. Întrebat tot atunci cine va conduce DIICOT în perioada următoare, Tiberiu Niţu a spus că, pentru început, conducerea Direcţiei va fi asigurată de procurorul şef adjunct, împreună cu el.

Bica a fost numită în funcție în luna mai 2013, la propunerea premierului Victor Ponta care la vremea respectivă era ministrul interimar al Justiţiei. Bica este procuror din anul 1996.

Alina Bica a fost arestată preventiv sâmbătă dimineața printr-o decizie luată de instanţa supremă. Ea este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu despăgubirile aprobate în 2011 lui Gheorghe Stelian pentru un teren de 13 hectare din zona Plumbuita, supraevaluat la 61 de milioane de euro.

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu este definitivă şi poate fi contestată la aceeaşi instanţă.