Alina Gorghiu, Dan Mihalache şi Mihai Gâdea, vizită comună în SUA în pragul campaniei electorale pentru alegerile locale

Alina Gorghiu, Dan Mihalache şi Mihai Gâdea, vizită comună în SUA în pragul campaniei electorale pentru alegerile locale

Şeful cancelariei prezidenţiale, Dan Mihalache, şefa PNL, Alina Gorghiu, şi șeful Antenei 3, Mihai Gâdea sunt împreună într-o vizită neoficială în Statele Unite.

Cei trei nici măcar nu se feresc să aibă întâlniri comune, fiind prezenţi în acelaşi timp la diverse reuniuni cu politicieni americani.

Într-una din pozele postate pe Facebook de directorul Antenei 3, Mihai Gâdea, de la întâlnirea cu Donald Rumsfeld, fostul Secretar al Apărării din SUA, apare în spatele celor doi chiar şefa PNL, Alina Gorghiu, ieşind din cameră în momentul în care fotograful imortalizează imaginea.

De altfel, Alina Gorghiu a avut în acelaşi timp cu Mihai Gâdea o întrevedere cu Donald Rumsfeld, lăudându-se şi ea pe contul său de Facebook cu o poză de la întâlnire. Deşi cu spatele în prima fotografie, Alina Gorghiu poate fi recunoscută cu uşurinţă atât după coc, cât şi după vestimentaţie.

De asemenea, la una din pozele postate de Mihai Gâdea se poate vedea că în încăpere a rămas agenda roşie a Alinei Gorghiu.

Astfel de întâlniri cu foşti oficiali americani fac parte din acţiuni organizate de lobby, fiind contractate contra-cost.

Se vede de altfel din atitudinea relaxată a lui Rumsfeld cum acesta “pozează” profesionist la încă una din întâlnirile fixate în acea zi de echipa sa.

Tot pe contul Alinei Gorghiu apare o fotografie alături de Dan Mihalache şi actualul ambassador al României în SUA, George Maior, semn că de data aceasta şefa PNL nu s-a sfiit să anunţe public “agenda comună”.

Mihai Gâdea postează şi fotografii de la „Național Prayer Breakfast„, un alt eveniment de lobby folosit de oficialii americani pentru a se lăsa pozaţi alături de amatori de suveniruri.

În anii trecuți, invitația la „Național Prayer Breakfast” a costat 650 de dolari.

În 2015, reprezentanții Organizației pentru Responsabilitatea și Etica Cetățenilor le-au cerut președintelui Barack Obama și liderilor Congresului să nu se prezinte la „Național Prayer Breakfast”.

Directorul executiv al organizației, Melanie Sloan, i-a catalogat pe organizatorii „Național Prayer Breakfast” ca fiind intoleranți și secretoși.

Oricum, de acum nu mai există chiar niciun dubiu în legătură cu agenda comună a celor trei: Mihalache, Gorghiu şi Gâdea, chiar în pragul campaniei electorale pentru alegerile locale. Întâlnirile celor trei din America survin la scurt timp după ce, Mihai Gâdea mai fusese surprins la Munchen, alături de Dan Mihalache, la o întâlnire a saşilor. (Detalii AICI)