„Amendă pentru artă”. Artistul Murivale a fost amendat pentru ”vina” de a fi pictat pe zidurile unui spațiu abandonat din centrul Capitalei (FOTO, VIDEO)

„Murivale primește amendă că a pictat 11 tablouri în Piața Decebal – km zero București”, este explicația simplăcare însoțește filmulețul postat de artist, duminică, pe pagina lui de Facebook, potrivit romaniacurata.ro.

Murivale Mureşan Vasile a pictat Madonne cu pruncul, Geneza Sixtină, Binomul primar și altele cu temă religioasă. Proiectul este dedicat celor trei oameni fără adăpost care „au murit trăind într-un beci WC părăsit: Aurică, Iliuță și Petre”.

Zona în care a pictat artistul era una abandonată de autoritățile locale, o combinație de groapă de gunoi și toaletă publică neamenajată.

„AMENDĂ PENTRU ARTĂ Membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, autor cunoscut și premiat, VASILE MUREȘAN-MURIVALE a pictat 3 săptămâni în arsiță, fără să ceară nimic în schimb și a transformat un loc insalubru – Piața Decebal de la Kilometrul 0 al Bucureștiului – într-un spațiu vizitat de îngeri. Efectul? O amendă promptă din partea Primăriei.

Dragi prieteni, vă invit să distribuiți și să ripostăm: alegem arta în locul duhorii de gunoi menajer și de perete măcinat de igrasie! Vă mulțumesc.”, anotat scriitoarea Daniela Zeca, pe Facebook. ”Cât de astupat la minte să fii ca să îl amendezi pe Murivale pentru artă!?!”, întreabă, retoric, și Rodica Enache.

Murivale primeste amenda ca a pictat 11 tablouri in Piata Decebal -km zero Bucuresti

Chem Primaria sector 3 sa igienizeze acest wc la 10 m de casa mea , uitat la km zero unde este focar de holera si ciuma .Atentie si pentru televiziuni stiriste

Tags:
Ultima oră
23:24 - Cseke Attila: Nu o să ne întoarcem la situația în care marea majoritate a activităților au fost închise. Acum există o anumită predictibilitate (VIDEO)
23:10 - Ludovic Orban: Chiar în varianta în care Cîțu câștigă Congresul, nu va mai rezista foarte mult în funcția de prim-ministru
23:05 - Povestea orașului din Ungaria, unde dansul tango a fost interzis timp de 100 de ani
22:57 - Marcel Ciolacu: O să vedeți ce se pupă Dan Barna și Florin Cîțu după ce trec congresele. Ați văzut câine plecând de la măcelărie!? / Le cerem de fiecare dată să treacă „Fără penali în funcții publice”
22:44 - Florin Cîțu, despre înțelegerile cu Ludovic Orban: „S-a spus doar atât, că dacă voi candida la președinția PNL mă va contracandida”
22:32 - Președintele Klaus Iohannis, discuție cu secretarul general al OIF despre colaborarea în domenii precum educația și cercetarea
22:29 - Ludovic Orban: Președintele României nu poate constituțional și nici moral să manifeste parti-pris pentru un candidat sau altul. Ar genera efecte profund nocive atât în PNL, cât și în opinia publică
22:12 - Florin Cîțu, despre creșterea prețului la energie electrică: Vom avea grijă ca această creștere a prețurilor la energie să nu impacteze foarte mult cetățenii (VIDEO)
22:11 - Florin Cîțu, despre reluarea negocierilor cu USR: „I-am tot chemat, dar să nu vină cu AUR. Niște parteneri care se asociază cu niște extremiști, plâng după voturile celor de la PSD”
21:51 - Florin Cîțu: Ministerele la care avem probleme serioase cu risipa banului public nici n-au făcut reorganizarea. Nici la Transporturi și nici la Economie nu au fost programe de reformă serioase (VIDEO)