Americanii au preluat ancheta cu privire la moartea lui Tristan Higgins. Oficialul NATO a fost găsit mort în București, unde se afla de aproape doi ani

Americanii au preluat ancheta cu privire la moartea lui Tristan Higgins. Oficialul NATO a fost găsit mort în București, unde se afla de aproape doi ani
foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Partea americană a declanșat o anchetă proprie în cazul morții lui Tristan Higgins, reprezentantul NATO în România care fost găsit mort săptămâna trecută, la saună, în complexul rezidențial din București în care locuia.

Americanii au preluat ancheta cu privire la moartea lui Tristan Higgins, oficial NATO,în București

Tristan Higgins, unul dintre cei mai importanți reprezentanți NATO în România, a mers la mijlocul săptămânii trecute la sală, a făcut saună și a înotat alături de un coleg în piscina complexului în care era cazat. Ulterior, el a plecat să facă duș, însă de atunci nimeni nu l-a mai văzut în viață. Cum bărbatul nu mai dădea niciun semn, prietenul său a intrat să vadă ce face, dar acesta nu mai respira.

Astfel, a fost deschis un dosar penal pentru moarte suspectă, iar ancheta a fost coordonată de Parchetul Militar, dat fiindcă bărbatul decedat era ofițer al armatei SUA.

Tristan Higgins nu avea pe corp urme vizibile de violență, altele decât cele produse în urma căderii, și era cunoscut cu o afecțiune la inimă.

Reprezentanții SUA au decis să preia ancheta deschisă în urma morții lui Tristan Higgins, spun surse judiciare, potrivit Gândul. Pe baza unui tratat ratificat de România încă din anul 1996, americanii pot prelua jurisdicția oricărei fapte ce implică diplomați militari.

Tristan Higgins, cetățean american, se afla la București de aproape doi ani. El era militar de carieră și avea o experiență bogată în teatrele de război din Irak și Afganistan.

Tags: