Anchetă epidemiologică la Tribunalul Sibiu. Un judecător a fost confirmat cu coronavirus

Anchetă epidemiologică la Tribunalul Sibiu. Un judecător a fost confirmat cu coronavirus
Sursa Foto: oradesibiu.ro

Un judecător din cadrul Tribunalului Sibiu a fost confirmat pozitiv la testul pentru Covid-19 în urma prezentării la unitatea medicală în vederea testării. Colegii cu care a intrat în contact se află deja în izolare, iar ancheta Direcției de Sănătate Publică este în desfășurare.

Un judecător de la Tribunalul Sibiu a fost depistat pozitiv cu coronavirus

Direcțiade Sănătate Publică (DSP) a demarat o anchetă internă la Tribunalul Sibiu, după ce un judecător fost testat pozitiv cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2.

„Azi, 28 octombrie 2020,un angajat al Tribunalului Sibiu a fost confirmat pozitivla testul pentru COVID-19 în urma prezentării la unitatea medicală în vederea testării. A fost declanşată ancheta epidemiologică urmând să fie aplicate în continuare măsurile recomandate de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu. Până în prezent niciun alt angajat al instanţei nu a manifestat simptome de îmbolnăvire, iar colegii contacţi direcţi aflaţi în activitate şi cu cel mai mare risc de infectare, au rămas în autoizolare la domiciliu, fiind înlocuiţi de alţi colegi prin metoda rotaţiei personalului. Aşadar, activitatea Tribunalului Sibiu continuă fără a fi afectat programul de lucru al compartimentelor administrative sau activitatea de judecată, care se desfăşoară conform programării anunţate”, se arată în comunicatul transmis miercuri de reprezentanții Tribunalului din Sibiu, conformagerpres.ro.

”Precizăm pe această cale că respectarea cu strictețe a măsurilor de protecție și prevenire a infectării cu coronavirus (COVID-19) anunțate public de către Tribunalul Sibiu, care depinde în mare măsură și de conduita responsabilă a publicului din instanțe, ne va permite să trecem împreună cu bine peste această perioadă”, au mai spusreprezentanții Tribunalului Sibiu.

Mai multe persoane sunt în izolare

Întrebat dacă preşedintele Tribunalului Sibiu, care este şi preşedintele Biroului Electoral Judeţean (BEJ), judecătorul Liviu Anchidin, se află în izolare, directorul DSP Sibiu, medicul Gabriel Budescu, a anunțat că deocamdată ancheta epidemiologică este în desfăşurare.

„Va trebui să facem şi nişte testări (…) dar deocamdată, în acest moment nu putem să vă dăm niciun fel de informaţie în legătură cu ce aţi întrebat. Poate mâine”, a spus directorul DSP Sibiu, Gabriel Budescu, în timpul şedinţei extraordinare a Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.