ANI caută averile din străinătate ale funcționarilor și demnitarilor: "Pentru prima oară după 1989, am confiscat bani pe cale administrativă"

ANI caută averile din străinătate ale funcționarilor și demnitarilor: "Pentru prima oară după 1989, am confiscat bani pe cale administrativă"
Foto: Agerpres

Agenţia Naţională de Integritate verifică mai multe persoane aflate în funcții publice care dețin conturi bancare, bunuri mobile și imobile în alte state. Anunţul a fost făcut de şeful interimar al Agenţiei, care, chiar dacă nu a vrut să dea nume în acest caz, a precizat că un asemenea demnitar a fost deja prins in Israel.

“Pentru prima oară după 1989, am confiscat bani pe cale administrativă. Sau, iată, un parlamentar îşi poate pierde funcţia din motive de incompatibilitate ori poate fi condamnat la închisoare cu suspendare din cauza faptului că şi-a angajat rudele la cabinet. O premieră este şi identificarea, în cazul unei persoane, a conturilor bancare din afara teritoriului României, din Israel. Mai avem în lucru cazuri în care au fost identificate asemenea conturi, chiar şi de persoane publice, a spus Bogdan Stan, potrivit romanialibera.ro.

Şeful interimar al ANI nu a vrut însă să dea nume în acest caz și s-a limitat să spună doar că agenția verifică persoane publice care au conturi în străinătate.

“În prezent, ANI instrumentează dosare referitoare la persoane aflate în funcţii publice, în legătură cu care avem informaţii că deţin conturi bancare, bunuri mobile şi imobile pe teritoriul unor state străine. În unele cazuri, ANI a identificat deja conturile respective, în altele suntem în curs. Suntem optimişti vizavi de rezultat pentru că, iată, deja am reuşit să ducem la bun sfârşit un astfel de caz, cel din Israel”,a mai spus șeful interimar al ANI.

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
11:01 - Irina Nicolae a transmis un mesaj dur, după ce nu a fost invitată la reuniunea trupei A.S.I.A.:„Mi se pare degradant și înjositor. Mi-am cumpărat eu un bilet online, să fiu în sală”
11:00 - Simona Halep, suspendată până la vară! Patrick Mouratoglou a dat-o de gol pe campioana României
10:59 - România va achiziționa tehnică de luptă mondernă din Coreea de Sud: obuzierele K9 și K239 Chunmoo, pe lista discuțiilor
10:51 - Reacția Poliției Române după ce agenții s-au plâns că noile uniforme sunt „de cea mai proasta calitate”. IGPR dă de înțeles că polițiștii nu știu să le poarte (FOTO)
10:29 - Prima Doamnă a Ucrainei împlinește 45 de ani. Ce mesaj i-a lăsat Volodimir Zelenski: „Mă faci mai puternic”
10:27 - Simona Pătruleasa, despre cea mai mare provocare din viața ei: „Medicii îmi spuneau că este imposibil”. Ce sacrificii a făcut vedeta în urmă cu 12 ani pentru a deveni mamă
10:19 - Cutremur de 7,8 grade în Turcia, resimțit şi în Siria, Liban şi Cipru: Sute de morți, mii de răniți. Seismul a fost urmat de 42 de replici / Turcia cere ajutor internațional. România trimite salvatori (VIDEO)
10:14 - Urmărire ca în filme: Un traficant ucrainean a încercat să scape cu un Audi Q7 plin cu țigări. După cinci focuri de armă în pneuri, a tras pe dreapta și s-a predat vameșilor români (FOTO)
10:10 - Austria începe limitarea vitezei pe autostrada la 100 de km/h pentru a favoriza mașinile electrice
10:00 - Anthony Delon a ajuns la Oradea: „E puţin frig aici”. Fiul celebrului actor va juca alături de Mickey Rourke (VIDEO)