ANI verifică averea lui Mugur Isărescu, în urma unei sesizări privind un posibil conflict de interese

ANI verifică averea lui Mugur Isărescu, în urma unei sesizări privind un posibil conflict de interese
Foto: bnr.ro

Guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu, a intrat în vizorul ANI pentru verificarea unor posibile conflicte de interese, în urma unei sesizări a unei asociații de consumatori, potrivit economica.net.

ANI a primit o plângere de la asociația de consumatori Parakletos, prin care se cere să se stabilească dacă există „vreo stare de incompatibilitate sau vreun conflict de interese între calitatea domnului Mugur Isărescu de debitor al băncii Volksbank şi aceea de guvernator al Băncii Naţionale a României”.

Acestă plângere vine în urma declarației guvernatorului prin care neagă ca a avut vreodată un credit de la Volksbank, împrumut deja menționat în declarația sa de avere din 2007.

Creditul a fost luat pentru achiziția unui apartament, dintr-un complex rezidențial. Deși numele creditorului a dispărut in declarația de avere, suma de 700.000 de lei a rămas.

Consilierul lui Isărescu, Adrian Vasilescu, a explicat acest lucru, spunând că acest credit a fost refinanțat la BRD, de aceea guvernatorul nu-și amintește. Privitor la disparția numelui din declarația de avere, acesta a fost șters în urma unor discuții în care BNR a ajuns la o “înțelegere” cu ANI.

De fapt, creditul nu ar fi fost refinanțat la BRD, ci achitat anticipat la Volksbank, după ce BNR a intrat în conflict cu conducerea acesteia.