ANM anunță vreme caniculară în Capitală. Prefectul Toni Greblă a cerut, printre altele, puncte de prim ajutor și verificarea sistemelor de aer condiționat din transportul în comun

ANM anunță vreme caniculară în Capitală. Prefectul Toni Greblă a cerut, printre altele, puncte de prim ajutor și verificarea sistemelor de aer condiționat din transportul în comun
Foto simbol: Pixabay

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a solicitat miercuri membrilor din Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență să pună în aplicare planurile de măsuri și acțiuni specifice sezonului de vară, având în vedere că în perioada următoare, conform prognozelor Administrației Naționale de Meteorologie, vremea va fi caniculară.

Măsurile cerute de prefectul Toni Greblă, în contextul în care ANM a anunțat vreme caniculară în Capitală

Ședința CMBSU s-a desfășurat miercuri, la Prefectura Capitalei, context în care Toni Greblă „le-a atras atenția reprezentanților autorităților administrației publice că trebuie luate măsuri pentru protejarea populației, în special a persoanelor considerate vulnerabile”, spune Instituția Prefectului.

„Toate instituțiile trebuie să colaboreze foarte bine în această perioadă în care, în București, temperaturile sunt ridicate. Trebuie să fim foarte bine pregătiți și să implementăm toate măsurile necesare pentru a contribui la reducerea disconfortului populației în intervalele de caniculă”, a declarat Toni Greblă.

Totodată, prefectul Capitalei a solicitat să fie amenajate puncte medicale de prim ajutor și de adăpostire a cetățenilor, care să fie semnalizate corespunzător și dotate cu aer condiționat și apă potabilă, dar și să fie intensificate controalele în locațiile în care se produc și se comercializează produse alimentare perisabile, respectiv să fie verificate sistemele de aer condiționat din mijloacele de transport în comun.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:23 - Stelian Tănase: Coaliția va rezista cât va dori Klaus Iohannis. N-ar fugi niciunul, că e de furat mult (VIDEO)
23:53 - Stelian Tănase: UDMR a devenit o anexă a FIDESZ. Trebuie să plece de la guvernare / Dacă UDMR nu-și limpezește relația cu Budapesta, o s-o facă serviciile speciale (VIDEO)
23:21 - Stelian Tănase: Cum o fi un general în fruntea unui partid liberal eu nu pot să înțeleg… Klaus Iohannis nu lasă nimic în urmă. L-au păcălit pe Cîmpeanu să îi scrie o lege a educației, dar nu poate să scrie, nu e Spiru Haret (VIDEO)
23:00 - Simona Halep, campioană la Toronto după ce a învins-o pe Beatriz Haddad Maia / Românca urcă pe locul 6 WTA
22:30 - Ludovic Orban reclamă „o risipă uriașă și o lipsă de respect față de banul public”: „După capul lor, în mod normal, de la 1 august ar fi trebuit crescute salariile în tot sectorul public. Au generat noi și noi cheltuieli” (VIDEO)
22:05 - Ludovic Orban: Banii primiți la rectificare nu o să îi ajungă Ministerului Energiei să compenseze nici măcar pe luna aprilie. Se vor crea niște blocaje în lanț. O să rămânem fără furnizori (VIDEO)
21:46 - Ludovic Orban: Toată politica guvernamentală este dictată de PSD, partidul care face legea în guvernare. Nici nu mai există ceea ce se numea PNL. Nu există pic de liberalism în această guvernare (VIDEO)
21:31 - Ludovic Orban: Noile măsuri fiscale îi afectează pe toți românii. Nu mai există nimic din ceea ce este liberal astăzi în PNL. Un om de dreapta nu poate să mai aibă încredere în PNL, e ca și cum ar vota cu PSD (VIDEO)
21:01 - Un copil de un an și jumătate a căzut într-un lac Harghita: „Este în stare de inconștiență, dar respiră”
20:44 - Șofer urmărit de polițiști în traficul din București. A fost prins după ce s-au tras focuri de avertisment. Bărbatul a avariat o mașină de poliție și a fost testat pozitiv cu aparatul etilotest