ANP: Dan Adamescu a fost cazat în unități de detenție conforme cu dizabilitățile sale. Atestarea bacteriei invocate nu are legătură cu perioada custodierii în penitenciar

ANP: Dan Adamescu a fost cazat în unități de detenție conforme cu dizabilitățile sale. Atestarea bacteriei invocate nu are legătură cu perioada custodierii în penitenciar
Foto:codlea-info.ro

Administrația Națională a Penitenciarelor reacționează la acuzațiile apărute în spațiul public după decesul lui Dan Adamescu. ANP susține că omul de afaceri, condamnat la 4 ani și 4 luni de închisoare pentru corupție, a fost cazat în unități de detenție în conformitate cu dizabilitățile sale. În plus, atestarea prin examene bacteriologice a bacteriei invocate în spațiul public nu are legătură cu perioada custodierii în sistemul penitenciar.

"Solicitările înaintate de către familie reprezentanților penitenciarelor de a primi medicație au fost avizate pozitiv, medicația fiind administrată conform recomandărilor medicilor specialiști. Având în vedere că datele medicale sunt confidențiale, vă putem preciza doar că atestarea prin examene bacteriologice a bacteriei invocate nu are legătură cu perioada custodierii în sistemul penitenciar, nefiind diagnosticat în acest sens la internarea în spitalul din rețeaua publică. Cazarea acestei persoane în unitățile de detenție s-a realizat în conformitate cu dizabilitățile sale, fapt constatat și de reprezentanții Ambasadei Germaniei în România cu ocazia vizitării acestuia", a transmis Administrația.

ANP mai susține că Adamescu a primit asistentă medicală atât prin intermediul rețelei sanitare a Administrației, cât și prin intermediul rețelei sanitare publice și private. De asemenea, din luna septembrie a anului trecut, Dan Adamescu se afla sub supraveghere medicală într-o rețea sanitară privată, în vederea realizării unei intervenții chirurgicale pentru o afecțiune cronică la un picior.

Omul de afaceri Dan Adamescu a decedat în noaptea de luni spre marți la vârsta de 68 de ani. El se afla internat la o clinică privată din București, starea sa de sănătate deteriorându-se serios din cauza unei septicemii.

Dan Adamescu a fost condamnat definitiv, pe data de 27 mai, de Înalta Curte de Casație și Justiție la 4 ani și 4 luni închisoare cu executare pentru corupție privind soluții favorabile în dosare de insolvență.

Urmăriți B1TV.ro și pe