ANRE, precizări după explozia prețurilor la energie: „Facturile care depășesc plafoanele stabilite de guvern sunt greșite și trebuie refăcute” (VIDEO)

ANRE, precizări după explozia prețurilor la energie: „Facturile care depășesc plafoanele stabilite de guvern sunt greșite și trebuie refăcute (VIDEO)
Foto: Unsplash.com

ANRE a anunțat că va face verificări la principalii furnizori de energie electrică și gaze naturale. Inspectorii instituției vor să vadă dacă s-au respectat plafonările și dacă clienții au fost informați corect cu privire la plata compensațiilor.

Zoltan Nagy, vicepreședintele ANRE, a oferit mai multe informații pe marginea acestui subiect, pentru B1 TV, miercuri, în emisiunea „Breaking News”, moderată de către Irina Petraru.

„Legea 259, legea prind plafonarea și compensarea prețurilor la energie și gaze naturale prevede un preț plafon pentru consumatorii casnici. Toate facturile emise pentru consumatorii casnici peste aceste valori sunt greșite, pentru consumul lunilor noiembrie și decembrie.

Toate aceste facturi care depășesc valoarea de 1 leu pentru 1 kw/h, respectiv 37 de bani pentru gaze naturale, probabil că sunt greșite și trebuie refăcute. Legea spune că toți consumatorii casnici au dreptul la această plafonare”, a declarat oficialul ANRE.

Ce se întâmplă cu banii plătiți pe facturi duble

Nagy a explicat că în cazul în care vor fi depistate nereguli la furnizori, vor fi aplicate amenzi, iar românii își vor recupera banii.

„Se aplică o amendă contravențională pentru furnizorii care au emis facturile greșite.

(…) În termen de 5 zile de la momentul în care s-a clarificat situația și s-a stabilit suma corectă de plată, dacă este diferență de restituit, se restituie consumatorilor. O variantă ar fi reducerea din următoarea factură”, a mai trasmis Nagy.

Reprezentantul ANRE recomandă cetățenilor să ceară explicație compatiilor care furnizează energie.

„În primul rând, consumatorii care au nelămuriri sau suspiciuni, trebuie să solicite niște lămuriri de la furnizor. Să-i întrebe în scris de ce s-a facturat cantitatea respectivă, de ce s-a folosit prețul respectiv, de ce nu s-a aplicat compensarea sau plafonarea. Fiecare furnizor este obligat să răspundă în 15 zile”, a declarat Nagy.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
13:15 - Peste 170 de centre de evaluare a pacienților COVID, deschise în toată țara. HARTA
13:14 - Alexandru Rafila: Cel mai greu lucru de îndeplinit ține de recâștigarea încrederii oamenilor. Guvernul și premierul sprijină acest demers, iar asta demonstrează că politizarea sănătății e ceva greșit (VIDEO)
13:13 - Peste 5.400 de pacienți COVID-19 în spitale, cu 460 în plus față de ziua precedentă / Aproape 20.000 de cazuri noi la nivel național și 49 de decese în 24 de ore
12:58 - Cosmin Cristian Viașu a murit. Senatorul USR avea doar 45 de ani
12:41 - Cătălin Predoiu: Ministerul Justiției pune vineri în dezbatere publică proiectul pentru desființarea SIIJ. Am folosit un model inspirat din modul de funcționare a Parchetului European (VIDEO)
12:36 - Scădere semnificativă a acțiunilor Netflix. Căderea de pe bursă, provocată de estimările privind numărul de abonați
12:35 - Ce salariu încasa Roxana Ciuhulescu de la Ministerul Sportului, înainte să plece la Survivor România 2022
12:31 - Tudor Chirilă, despre greva de la STB: De ce mereu cetățenii care plătesc taxe trebuie să fie victimele mafiei politice? Trăim într-o țară în care să fii lider de sindicat înseamnă să ai ”spate” politic
12:12 - Turistul polonez care a căzut cu snowmobilul în prăpastie, salvat după șapte ore (VIDEO)
12:04 - Criza facturilor | Guvernul a publicat OUG cu noua schemă de sprijin. Cum se aplică plafonarea și compensarea de la 1 februarie