Aproape 2.000 de angajați STB, cercetați disciplinar după greva care a blocat circulația din București

Aproape 2.000 de angajați STB, cercetați disciplinar după greva care a blocat circulația din București
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Aproximativ 2.000 de angajați de la STB sunt cercetați disciplinar, după greva care a blocat circulația în București, la finalul lunii ianuarie. Vineri, 18 februarie 2022, s-au prezentat în fața comisiilor de anchetă primii salariați.

Greva de la STB a paralizat, timp de câteva zile, circulația în București. Locuitorii au fost nevoiți să se deplaseze cu mijloacele personale de transport sau cu metroul ori cu taxiul la locul de muncă sau către destinațiile la care ar fi trebuit să ajungă.

La aproape o lună de la eveniment, angajații STB care au organizat și au participat la greva STB sunt cercetați disciplinar.

Aproape 2.000 de angajați de la STB, cercetați disciplinar după grevă

Directorul companiei STB susține că vor fi luate măsuri clare în privința angajaților care nu și-au respectat obligațiile contractuale. Aceștia ar urma să primească de la avertismente, până la desfacerea contractelor de muncă, scrie România Actualități.

Greva de la STB a fost suspendată, de către Tribunalul București, încă din prima zi, în timp ce primarul Nicușor Dan l-a acuzat pe liderul de sindicat din STB că ar fi organizat greva.

Greva de la STB, încheiată după aproape o săptămână

După aproape o săptămână în care transportul în comun de suprafață a fost paralizat în București, situația a revenit la nromal, iar greva s-a încheiat din data de 25 ianuarie.

„Salariații au decis suspendarea acțiunii de protest și reluarea lucrului”, au transmis sindicaliștii.

Decizia angajaților STB a venit după ce cu o seară înainte, reprezentanții angajaților STB s-au întâlnit cu conducerea companiei.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe