Aproape 300 de infectări cu Omicron confirmate în România până la finalul săptămânii trecute. Date oficiale despre evoluția pandemiei la nivel național (DOCUMENT)

Aproape 300 de infectări cu Omicron confirmate în România până la finalul săptămânii trecute. Date oficiale despre evoluția pandemiei la nivel național (DOCUMENT)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

În România au fost confirmate în urma secvențierilor 295 de cazuri de persoane infectate cu varianta Omicron a SARS-CoV-2, până la 9 ianuarie inclusiv, arată datele transmise joi de autorități. Potrivit raportului oficial, 28% dintre acestea sunt de import.

Analiza săptămânală COVID-19 în România poate fi consultată integral AICI

Raportul privind evoluția pandemiei și răspândirea variantei Omicron (săptămâna 1 din 2022) poate fi consultat integral AICI

17,2% dintre infectările cu SARS-CoV-2 confirmate în România au fost depistate în București

Bucureștiul a înregistrat 17,2% dintre cele peste 1,86 milioane de cazuri depistate la nivel național. Alte 5% au fost confirmate în Cluj, în timp în Timiș au fost detectate 4,9%, în Ilfov 4,3%, în Iași 4%. Celelalte județe au împreună o pondere a infectărilor detectate de 64,6%.

Tot cel mai mare oraș al țării a înregistrat și 8,9% dintre cele 59.114 decese COVID-19 din România. În Prahova s-au produs 4,5%, în Bihor 4%, în Constanța 3,8%, iar în Suceava 3,6%.

Potrivit datelor oficiale, România avea pe 12 ianuarie un număr de 887 de localități cu rate de infectare între 1 și 3 la mie, deși pe 6 ianuarie erau doar 368.

În data de 12 ianuarie, totodată, 248 de localități aveau incidențe mai mari de 3 la mie. În schimb, pe 6 ianuarie erau în această situație doar 30.

„Ne aflăm pe un val de creștere rapidă”

Recordul negativ de infectări depistate în 24 de ore rămâne deocamdată cel înregistrat în 19 octombrie 2021, când autoritățile raportau 18.863 de cazuri noi. Spre comparație, joi, 13 ianuarie 2022, au fost raportate 9.785 de cazuri, însă bilanțul național este într-o creștere evidentă de la începutul anului. De altfel, inclusiv ministrul Sănătății spunea recent că România se află pe un val de creștere rapidă, una dintre cele mai rapide din Europa.

„În mod evident, ne aflăm pe un val de creștere rapidă. Am declarat și zilele trecute că e una dintre cele mai rapide creșteri din Europa în acest moment, din punct de vedere al ratei bazale de reproducere a infecției. Noi monitorizăm îndeaproape situația, monitorizăm proporția de cazuri spitalizate din numărul total de cazuri nou-confirmate (…). Ceea ce am pus la punct cred că este un sistem funcțional. Rămâne să îl testăm, categoric, că n-avem de unde să știm dinainte”, spunea Alexandru Rafila pe 11 ianuarie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)