Argeș: Un elicopter al MAI a început acțiunea de stingere a incendiilor din Masivul Făgăraș

Argeș: Un elicopter al MAI a început acțiunea de stingere a incendiilor din Masivul Făgăraș
Foto: adevarulro

Un elicopter aparținând Ministerului Administrației și Internelor a început acțiunea de stingere a incendiilor de pe versantul argeșean al Masivului Făgăraș. Flăcările au afectat în jur de 27e de hectare de vegetație uscată, jnepeni și pădure de confiere.

Înainte de a începe intervenția, elicopterul a făcut mai multe zboruri de recunoaștere a zonei.

Pe lângă aceasta, pompierii, silvicultorii, militarii și voluntarii SVSU acționează în continuare pentru stingerea celor trei incendii izbucnite pe versantul argeșean al masivului Făgăraș, relatează Mediafax, însă intervenția lor este îngreunată de vântul puternic și terenul inaccesibil, pe alocuri periculos pentru oamenii din aceste echipe.

„Ieri (n.r. – joi), a fost solicitat sprijinul unui elicopter al MAI, care a executat iniţial o misiune de recunoaştere în zona afectată de incendiu, iar acum intervine pentru stingere cu saci cu pulbere, în cursul zilei de azi (n.r. – vineri) urmând a se executa mai multe misiuni de stingere cu ajutorul elicopterului. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, intervine în continuare pentru stingerea incendiilor izbucnite în Masivul Făgăraş. Aproximativ 80 de persoane, pompieri militari şi lucrători ai Ocoalelor Silvice lucrează în continuare pentru lichidarea incendiului izbucnit în zona golului alpin de pe Valea Brătila,Vârful Netotu cu mijloace de primă intervenţie, lopeţi, bătătoare şi bidoane cu apă. Incendiul se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 70 de hectare, arzând vegetaţie uscată, jnepenis şi o pădure de conifere, puiet de brad. Intervenţia este dificilă din cauza zonelor greu accesibile”, a declarat Mădălina Epure, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș.

Aceasta a precizat și că în zona Vârful Roşu – Muntele Groapa intervin aproximativ o sută de persoane pentru stingerea incendiului. O ambulanță SMURD este și ea prezentă pentru a asigura protecția acestora.