Avertizare meteo de furtuni în sud-estul ţării, până duminică seară

Avertizare meteo de furtuni în sud-estul ţării, până duminică seară

Meteorologii au emis avertizări meteo de averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi, posibil, grindină ce se vor semnala, de sâmbătă după-amiază, până duminică seară.

Avertizarea este valabilă pentru Muntenia, Dobrogea, estul Olteniei, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi a Carpaţilor de Curbură, informează Administrația Națională de Meteorologie.

Informarea de instabilitate atmosferică şi disconfort termic pentru perioada 16 august, ora 14:00 – 17 august, ora 20:00.

În intervalul menţionat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Muntenia, Dobrogea, estul Olteniei, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi a Carpaţilor de Curbură.

În aceste regiuni se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi, posibil, grindină. Cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 15 – 20 l/mp şi izolat, mai ales în Lunca Dunării şi în zona litoralului, 30 – 40 l/mp.

În după-amiaza zilei de sâmbătă, în estul Munteniei şi în cea mai mare parte a Dobrogei, vremea se va menţine călduroasă, vor fi temperaturi maxime de 32 – 34 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va mai atinge local pragul critic de 80 de unităţi şi disconfortul termic va fi accentuat.

Urmăriți B1TV.ro și pe