Avocat din Baroul Bucureşti, trimis în judecată pentru evaziune fiscală

Avocat din Baroul Bucureşti, trimis în judecată pentru evaziune fiscală
Foto: cyd.ro

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti l-au trimis, vineri, în judecată pe Florin-Cătălin Ivan, avocat în Baroul Bucureşti. Acesta a fost acuzat de evaziune fiscală de peste trei milioane de euro, potrivit News.ro.

Procurorii au pus sub sechestru cinci terenuri, peste 8.000 de sticle cu vin şi 60.000 de CD-uri ale avocatului pentru a recupera prejudiciul. Potrivit rechizitoriului, în perioada 2010-2011, avocatul nu a înregistrat în totalitate operaţiunile comerciale desfăşurate de o societate al cărei administrator era şi nu a depus nicio declaraţie fiscală.

Mai mult, în perioada 2010-2012, în cazul altei societăţi pe care o administra, avocatul Florin-Cătălin Ivan nu a înregistrat în evidenţele contabile operaţiunile comerciale şi în declaraţiile fiscale veniturile obţinute şi impozitele datorate, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, mai arată anchetatorii.

Avocatul ar fi prejudiciat, astfel, bugetul de stat cu suma de 13.743.692,96 lei. Dosarul a fost trimis pentru soluţionare la Curtea de Apel Bucureşti.