B1 TV, printre cele mai echidistante televiziuni de știri din campania electorală (VIDEO)

B1 TV, printre cele mai echidistante televiziuni de știri din campania electorală (VIDEO)
Foto: B1 TV

B1Tv și Digi 24 au fost cele mai echidistante televiziuni de știri, în campania electorală dinaintea turului II al alegerilor prezidențiale. Potrivit CNA, cei doi candidați, Klaus Iohannis și Victor Ponta au avut o reprezentare egală la cele două posturi tv. La polul opus s-a clasat Antena 3, care a avut o reprezentare debalansată a materiale de promovare: 98,2% pentru Ponta, faţă de numai 0,8% pentu Iohannis. Este concluzia CNA în urma unei analize făcute în perioada 7 – 15 noiembrie 2014.

Klaus Iohannis și Victor Ponta au avut o reprezentare perfect egală 50% – 50% atât la B1 cât și la Digi24. Potrivit CNA, cele două posturi de ştiri au fost perfect echidistante în campania din turul doi al alegerilor prezidenţiale, în ceea ce privește dezbaterile și promovarea celor doi candidați.

La polul opus s-au situat Antena 3 şi România TV. La Antena 3, reprezentanții lui Iohannis au participat la numai 14 dezbateri, faţă de Ponta şi susţinătorii săi care au fost prezenţi în 66 de întâlniri televizate. O proporţie de 18,5% la 81,5%, în favoarea candidatului PSD. La România TV Iohannis sau reprezentanții săi au fost prezenți în 23 de dezbateri , față de 50 de dezbateri pentru Ponta.

Potrivit CNA, Realitatea TV a reușit să mențină balanța ceva mai echilibrată. Astfel, Iohannis a avut de partea sa 37 de prezențe, față de 34 prezențe pentru Ponta.

La capitolul Promovare, Antena 3 a fost cea mai debalansată televiziune, cu numai 51 de secunde materiale de promovare pentru Iohannis, față de cele 5950 de secunde ale lui Ponta. Foarte aproape de această „performanță” s-a aflat și România TV: 2,1% pentru Iohannis, față de 97,9% pentru Ponta.

Postul nostru de televiziune a fost echilibrat şi în ceea ce priveşte redactarea ştirilor. Astfel, Klaus Iohannis a apărut în 46,4% din materiale, în vreme ce Victor Ponta a apărut în 53,6%. La Digi 24, Iohannis a avut o prezenţă de 51,9% pe micul ecran, iar Ponta de 48,1%. Celelalte trei posturi de știri au înclinat categoric balanța în favoarea unuia dintre candidați: Iohannis a fost favorit la Realitatea TV, Ponta la Antena 3 și România TV.

Potrivit CNA, şi Televiziunea Publică în speţă TVR 1 a fost perfect echilibrată 50 – 50 atât la capitolul Știri, cât şi la Dezbateri, în vreme ce la Promovare, Iohannis a înregistrat un avantaj, cu 61%, față de 39% pentru Ponta.

B1 TV, printre cele mai echidistante televiziuni de știri din campania electorală

Urmăriți B1TV.ro și pe