Bacău: Două bombe funcționale, descoperite de doi copii în albia unui râu

Bacău: Două bombe funcționale, descoperite de doi copii în albia unui râu

Doi copii aflați la scăldat într-un râu din județul Bacău au descoperit două bombe în stare de funcționare, proiectilele fiind ridicate imediat de o echipă de pirotehniști.

Cele două proiectile perforante, de calibru 57 milimetri, au fost găsite în albia râului Trotuș, în localitatea băcăuană Goioasa de către doi copii aflați la scăldat. Cei doi au alertat primul localnic ce le-a ieșit în cale, acesta la rândul său alertând pirotehniștii.
„În urma sesizării primite, echipa pirotehnică deplasată în zonă a desfăşurat misiunea specifică de asanare, cele două proiectile fiind ridicate în condiţii de siguranţă şi transportate la un depozit special amenajat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău. Evident, copiii au fost expuşi pericolului, având în vedere că aceste elemente de muniţie, în ciuda faptului că provin din timpul conflictelor militare desfăşurate în timpul războaielor mondiale, sunt în stare de funcţionare”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu, pentru Mediafax