Beatrice Mahler: În scoală trebuie să existe un program de spălare a mâinilor, să se facă cu regulă. Dezinfectantul trebuie să facă parte din recuzita de clasă

Beatrice Mahler: În scoală trebuie să existe un program de spălare a mâinilor, să se facă cu regulă. Dezinfectantul trebuie să facă parte din recuzita de clasă

MediculBeatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumofiziologie „Marius Nasta” din București, a explicat, joi seară, în platoul Digi24, ce reguli ar trebui să respecte atât copiii, cât și profesorii în școli, în contextul pandemiei de COVID-19.

Potrivit specialistei, ar trebui să existe un program bine stabilit de spălat pe mâini în școli, iar dezinfectantul ar trebui să fie utilizat aproape de fiecare dată când se atinge o suprafață comună.

„Dezinfectarea mâinilor trebuie să fie extrem de frecventă, pentru că nu are cu siguranță timp în timpul orelor să-și spele mâinile și în clasă nu sunt chiuvete. Mâna trebuie dezinfectată pentru că atingi obiecte comune, buretele, marker-ul, pe care l-a atins și un alt coleg. Dezinfectantul trebuie sa fie pe masa profesorului ca și parte a recuzitei de clasă și copii trebuie să se dezinfecteze dacă ies la tablă și au folosit un marker comun. Ar fi foarte bine dacă sunt mai puține clase în școală și sunt mai puțini elevi in scoală să existe un program de spălare a mâinilor și acest lucru trebuie să se facă cu program, cu regulă, nu dacă vor, trebuie să existe obligatoriu spălatul mâinilor. În cele 4-6 ore în care stau la școală trebuie să-și spele mâinile de cel puțin 2 ori, pentru că vin din mijloacele de transport, se dezinfectează, e bine și așa, dar având apă și săpun, ei trebuie să ajungă să exerseze acest lucru”