Bercea Mondial, arestat preventiv: "Nu m-a arestat toată ţara şi m-au arestat fraţii mei!"

Bercea Mondial, arestat preventiv: "Nu m-a arestat toată ţara şi m-au arestat fraţii mei!"
Foto: Observator

Bercea Mondial, pe numele său adevărat Sandu Anghel, a fost reţinut, sâmbătă noapte, după ce a fost prins în Sectorul 5 al Capitalei. Interlopul, care fusese dat în consemn la frontieră, a fost dus la sediul Parchetului Tribunalului Olt pentru a fi audiat într-un dosar de tentativă la omor calificat. Ulterior, acesta a fost prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă, iar magistraţii au hotărât să dea curs acestei solicitări. Astfel, Bercea Mondial urmează să îşi petreacă următoarele 29 de zile în spatele gratiilor, fiind acuzat că şi-a înjunghiat unul dintre nepoţi.

Potrivit Mediafax, Bercea Mondial a ajuns la Parchet sâmbătă seară, în jurul orei 23:00. Flancat de mai mulţi poliţişti mascaţi, acesta le-a spus reporterilor prezenţi că nu a fost solicitat de poliţişti pentru audieri în dosarul de tentativă la omor calificat în care este cercetat de procurori şi a negat că şi-a înjunghiat nepotul.

„M-au aresat fraţii mei!”

Bercea Mondial a fost adus duminică dimineaţă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt pentru a fi audiat încă o dată înainte de a fi prezentat magistraţilor cu propunerea de arestare preventivă.

„Nu m-a arestat toată ţara şi m-au arestat fraţii mei! Nişte proşti! Fraţii mei şi mama mea!”, le-a spus Bercea Mondial jurnaliştilor prezenţi în faţa Tribunalului, fiind flancat de mascaţi. 

„Sunt nevinovat”

Ulterior, tribunalul a decis să emită un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele interlopului. În momentul în care a fost pronunţaţă decizia instanţei, Bercea Mondial a ţinut să precizeze că nu este vinovat şi a cerut audierea tuturor părţilor implicate în conflict.

„Solicit ca victima să fie audiată în acest caz, pentru că nu a fost până acum audiată. Sunt nevinovat”, a spus Bercea Mondial.

Avocatul interlopului a anunţat deja că va ataca decizia Tribunalului Olt la Curtea de Apel Craiova.

Bercea Mondial, arestat preventiv
Dat în consemn la frontieră

Înainte de a fi capturat, anchetatorii care se ocupă de dosarul lui Bercea Mondial au fost contactaţi de acesta, el spunându-le că se va prezenta singur la Parchet pentru audieri. Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Olt, acest lucru nu s-a mai întâmplat, astfel că interlopul din Slatina a fost dat în consemn la frontieră.

Sandu Anghel a intrat în atenţia poliţiştilor după ce, joi seară, şi-ar fi înjunghiat un nepot, care, în urma incidentului, a fost dus la Spitalul Judeţean din Craiova. Rudele lui Bercea Mondial susţin, însă, că unul dintre fiii minori ai interlopului l-ar fi înjunghiat de fapt pe nepotul său, Ionuţ Anghel, zis Mercedes.

Bercea Mondial, reţinut în Capitală

Conflicte mai vechi

Familia lui Sandu Anghel şi cea a nepotului său, Ionuţ Anghel, se află de mai mult timp în conflict. Anul trecut în noiembrie, Bercea Mondial a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina după ce maşina în care se afla a fost lovită din spate de cea a nepotului său. În urma impactului, autoturismul s-a răsturnat pe un câmp aflat în aproprierea comunei Mărunţei din judeţul Olt.

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, este cunoscut ca făcând parte din lumea interlopă din judeţul Olt. Presa a relatat în mai multe rânduri despre implicarea sa în diverse lupte purtate între grupările interlope. În urmă cu câţiva ani, Bercea Mondial a fost cercetat pentru evaziune fiscală.

Legături cu familia Băsescu

Pe lângă acţiunile ilegale în care pare să fie implicat, Bercea Mondial mai este cunoscut şi pentru apariţiile publice alături de cuplul prezidenţial Traian şi Maria Băsescu.

În septembrie 2009, de Sfânta Maria, preşedintele şi soţia sa au luat parte la Festivalul romilor de la Costeşti. Traian Băsescu a asistat atunci la un spectacol de dansuri şi muzică ţigănească, fiind luat la un moment dat de câţiva tineri şi dus pe scenă, unde a dansat alături de ei.

În timpul Festivalului de la Costeşti, Maria Băsescu a fost de acord să îmbrace un costum tradiţional al romilor, primit în dar de la unul dintre participanţi. Cu puţin timp înainte, soţia preşedintelui a primit de la Bercea Mondial şi un medalion de aur, pe care l-a purtat la gât pe parcursul festivalului.

Preşedintelui Traian Băsescu i s-a reproşat ulterior, în mai multe ocazii, apropierea de interlopul Bercea Mondial.

Maria Băsescu, la Festivalul din Costeşti

Theodor Stolojan şi Maria Huza, fosta şefă a Tribunalului Bucureşti, sunt alte nume care apar printre naşii de botez ai copiilor lui Bercea Mondial.

Bercea Mondial, înrudit cu Mircea Băsescu
Ultima oră
12:42 - Olimpia Melinte vorbește deschis, pentru prima dată, despre traumele copilăriei: „Mama a aplicat multe dintre ideile bunicilor mei”
12:30 - Cum îţi purifici organismul în numai o săptămână
12:30 - Florin Cîțu: PNL nu susține creșterea de taxe sau introducerea unora noi. Noi am scos taxele și supraaccizele stabilite în 2017 – 2019 și am reușit să încasăm mai mulți bani la buget, deși era criză economică globală (VIDEO)
12:13 - Florin Cîțu: Pentru anul viitor se estimează o dinamică economică în scădere. Dacă vrem iar creștere economică de 7%, trebuie să alocăm mai mulți bani pentru investiții (VIDEO)
12:11 - Ce este certificatul Stop Covid și cum se va aplica în România. Documentul, obligatoriu la locul de muncă
12:00 - Lavinia Pîrva, dezvăluiri cutremurătoare despre căsnicia cu Ștefan Bănică junior: „Îmi e suficient”
11:43 - Florin Cîțu, critici voalate pentru Nicolae Ciucă și Alexandru Rafila: Am fost criticat astă vară că am relaxat măsurile la câteva zeci de cazuri pe zi. Acum sunt peste 1.000 și unii dintre cei care ne criticau sunt foarte relaxați
11:41 - Semnal de alarmă tras de medici. Unu din patru români suferă de o formă de alergie
11:29 - Vlad Gherman și iubita, în serialul Adela?! Ce se va întâmpla cu Călin în sezonul 3 al producției de la Antena 1 (FOTO)
11:25 - Florin Cîțu: Dacă oferim testare gratuită nelimitat, rata de vaccinare anti-COVID n-o să mai crească. Nu poți să susții nelimitat o astfel de cheltuială (VIDEO)