Bercea Mondial, un nou dosar penal pentru ultraj şi instigare la mărturie mincinoasă

Bercea Mondial, un nou dosar penal pentru ultraj şi instigare la mărturie mincinoasă
Foto: romanialibera.ro

Cunoscutul cap al lumii interlope din Slatina, Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, este cercetat într-un nou dosar penal pentru ultraj şi instigare la mărturie mincinoasă, după ce l-ar fi ultragiat pe şeful Poliţiei din Drăgăneşti-Olt, informează Mediafax.

Dosarul a fost preluat de Parchetul Tribunalului Olt şi potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Olt, comisar Claudia Radu, s-a început luni urmărirea penală pe numele lui Bercea Mondial.

„Şeful Poliţiei Drăgăneşti-Olt a făcut un raport pe care l-a înaintat inspectorului-şef al IPJ Olt prin care spune că a fost ultragiat de către Sandu Anghel. “Raportul a fost înaintat către Parchetul competent cu soluţionarea”, a declarat comisar Radu, citat de sursă.

Bercea Mondial a fost arestat de Tribunalul Olt într-un dosar în care este cercetat pentru tentativă de omor, după ce şi-ar fi înjunghiat nepotul, Ionuţ Anghel, zis Mercedes, care a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.

După incident, atât Ionut Anghel cât şi rudele lui care erau de faţă în momentul altercaţiei, au susţinut că tânărul a fost înjunghiat de către Bercea Mondial. Ulterior, rudele şi-au schimbat declaraţiile şi au spus că cel care l-a înjunghiat pe Mercedes este unul dintre fiii minori ai lui Bercea.

Bercea Mondial a fost implicat în mai multe lupte între grupările interlope, iar membrii familiei au fost cercetaţi de Poliţia Olt, în ultimii cinci ani, în aproximativ 120 de dosare penale. În prezent, Bercea mai este cercetat în şase dosare penale.

Miercuri, Curtea de Apel Craiova, va judeca recursul lui Bercea Mondial faţă de Tribunalul olt, care a respins în urmă cu patru zile cererea acestuia de eliberare provizorie.